Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturministeren afviser spillestedernes appel

Kulturminister Carina Christensen afviser at hjælpe landets mange spillesteder med en økonomisk redningspakke.

De mange klubscener og spillersteder som modtager statslig støtte kan godt glemme alt om en ekstraordinær økonomisk redningspakke fra kulturministeriet, som de ellers havde håbet . Det siger kulturminister Carina Christensen.

- Det statslige tilskud til spillestederne er fornuftigt og ganske højt. Hvis man skal tildele nye penge til et område, så er det noget, der skal gøre ved de næste finanslovsforhandlinger. Så lige her og nu fastholder vi den høje støtte, som allerede bliver givet, siger kulturministeren.

Hun påpeger, at mange kulturinstitutioner er ramt af finanskrisen, og at der ikke gælder specielle regler for landets mange spillesteder.

- Mange kulturinstitutioner oplever dårlige økonomi på grund af finanskrisen. Spilletstederne er lagt fra de eneste, fortsætter kulturministeren.

Dermed afviser hun også påstanden fra formanden for Kunstrådets Musikudvalg, Giordano Bellincampi, der mener, at spillestedsområdet er underfinansieret, og at det kræver flere penge fra staten, hvis man skal matche spillestedernes kunstneriske niveau.

- Det er politikerne som ene og alene kan beslutte, om spillestederne skal have flere midler. Vi har allerede uddelt de midler, som staten i forvejen har øremærket. Derfor nytter det ikke, at spillestederne henvender sig til os, for vi har ikke flere penge, siger Giordano Bellincampi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.