Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturminister Mette Bock til Japan

Dansk-japansk kultur-år markeres med kulturministerielt besøg i næste uge.

Kulturminister Mette Bock - på kulturtur til Japan.
Kulturminister Mette Bock - på kulturtur til Japan.

Japan bliver målet for kulturminister Mette Bocks første større officielle embedstur uden for landets grænser, efter at hun i november overtog den kulturelle rorpind fra Bertel Haarder.

Det er i år 150 år siden, den dansk-japanske handelstraktat blev underskrevet - en aftale der åbnede op for de diplomatiske og kulturelle forbindelser. Traktaten kan ses i glas og rame på Statens Museum for Kunsts udstilling, Japanomania, der i sidste måned indledte den fejring af 150 året, som fylder godt op i kulturministeriets arrangementskalender i år.

Jubilæet fejres i begge lande med en ambitiøs udveksling inden for kultur, kunst, design, arkitektur og musik, og det er nogle af de begivenheder, kulturminister Mette Bock skal over og se nærmere på og være med til at åbne i næste uge, hvor hun fra 7. til 11 februar er på besøg hos de japanske værter.

På programmet er blandt andet åbningen af en Skagensmaler-udstilling, besøg hos danske kunststuderende på udveksling og på jazzspillestedet SuperDeLuxe, som året igennem samarbejder med Copenhagen Jazz House og Copenhagen Jazz Festival. Blandt andet skal de to spillesteder på et tidspunkt bytte lokaler.

»Jeg har set meget frem til besøget i Japan, hvor vi fejrer 150-året for de diplomatiske forbindelser. Det bliver en stor oplevelse at mødes med en række af de toneangivende japanske kunst- og kulturpersonligheder, som arbejder sammen med danske partnere om vores landes fælles kultursatsning.  Jeg er sikker på, at samarbejdet og udvekslingen mellem de danske og japanske kunstscener vil give os en masse inspiration, der kan være med til at udvikle og styrke kunsten i begge lande. Dermed styrker vi også muligheden for at skabe arbejdspladser og indtægter i kultursektoren, som er en voksende økonomi,« siger Mette Bock i en pressemeddelese forud for besøget i næste uge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.