Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturminister ærgerlig på Vinterbergs vegne

Marianne Jelved er rigtig ærgerlig over, at Thomas Vinterbergs »Jagten« ikke formåede at vinde en Golden Globe. Hun tror dog på en lys international fremtid for dansk film.

Kulturminister Marianne Jelved
Kulturminister Marianne Jelved

Selv om det ikke lykkedes for den danske filminstruktør Thomas Vinterberg og resten af holdet bag filmen »Jagten« at vinde en Golden Globe, så er det stadig en stor anerkendelse for dansk film at komme i betragtning til en international pris.

Sådan siger en ærgerlig men stolt kulturminister Marianne Jelved (R), efter »Jagten« natten til mandag måtte se sig forbigået ved prisuddelingerne i Los Angeles.

»Det er rigtig, rigtig ærgerligt. Både for Thomas Vinterberg og holdet bag filmen, men også for Danmark. Men vi var så tæt på, og det tillader jeg mig at se som et bevis på, at dansk film ligger på et meget højt niveau internationalt. Og det synes jeg, at vi skal glæde os over,« siger Marianne Jelved.

»Gennem en række år har vi fået mange og meget flotte priser til danske film, og det viser, at det ikke bare er en enkelt svale. Det vidner om et niveauskifte, hvor vi har løftet os i forhold til vores filmproduktion, som anerkendes meget bredt internationalt,« siger hun.

Ifølge kulturministeren skyldes det blandt, at vi i Danmark tilbyder stærke uddannelser til holdet bag filmproduktionen - både manuskriptforfattere, klippere, instruktører og producenter. Derudover mener ministeren, at det er vigtigt med støtteordninger, der gør det muligt, også i fremtiden, at producere danske film. Men også politisk opbakning og opmærksomhed omkring dansk filmkunst er nødvendigt, understreger hun.

»Jeg vil gerne give tilsagn til dansk film om, at vi fra politisk hold vil bidrage med det, vi kan, så vi kan beholde det niveau, vi har nu,« siger Marianne Jelved.

Jagten var ved den 71. udgave af Golden Globes op mod den iranske »Le Passe«, den franske Guldpalme-vinder »Adèles liv«, den japanske tegnefilm »The Wind Rises« og nattens vinder, den italienske film »Den store skønhed«.Thomas Vinterberg gik også i 1999 glip af en Golden Globe, da filmen »Festen« var nomineret i kategorien »Bedste ikke-engelsksprogede film«.

»Jagten« kan dog fortsat nå at vinde en Oscar-statuette senere på året. Nomineringerne offentliggøres 16. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.