Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturlivet giver blandet eftermæle til Elbæk

Meningerne om Uffe Elbæks afgang som kulturminister er blandede hos kulturlivet. Et engageret menneske med interessante projekter, mener nogle, mens andre ikke synes, at Elbæks forståelse ikke har været god nok.

Efter godt et år som kulturminister valgte Uffe Elbæk (R) onsdag eftermiddag at trække sig fra posten efter ballade om nepotisme og vennetjenester i AFUK (Akademiet for Utæmmet Kreativitet), hvor hans mand arbejder. Det skriver b.dk.

Meddelelsen om Elbæks afgang møder blandede modtagelser i kulturlivet. Direktør for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, er ærgerlig over Elbæks valg:

- Det år, hvor vi har kendt Uffe Elbæk, har vi mødt en engageret minister, som har været meget interesseret i filmbranchens forhold, distribution, crossmedia og inklusion af alle medborgere. Han har været en aktiv minister, som har været på besøg her mange gange, selv om der ikke har været nogle store politiske dagsordener på det filmpolitiske område. Det er mit indtryk, at han er et meget engageret menneske, siger Henrik Bo Nielsen, som har samarbejdet med fire forskellige kulturministre i løbet af sine fem år som filmdirektør.

Også Christian Have, der er kreativ direktør i kommunikationsvirksomheden Have Kommunikation, der beskæftiger sig med mange aspekter af kulturlivet, ærgrer sig over Elbæks afgang:

- Det er kedeligt, at han ikke får mulighed for at gøre sit projekt som kulturminister færdigt. Der har været mange delte meninger om ham, men det er ærgerligt, at han ikke får lov til at vise, hvad han ville. Han har sat nogle dagsordener, men mange har nok ventet på mere markante fingeraftryk fra hans side, siger Christian Have, der samtidig roser Elbæk for den fireårige aftale med Det Kongelige Teater, han indgik sidste år.

Mindre positiv omkring Elbæk er Lars Boesgaard, der er administrerende direktør for forlagshuset Lindhardt og Ringhof. Han glæder sig til at en ny politiker indtager pladsen som kulturminister:

- I Elbæks tid har kulturen været et område uden tilstrækkelig kærlighed. Derfor glæder vi os til at få en ny minister, der har større forståelse for bogens verden, og de betingelser forfattere lever under. Der er plads til at en ny minister hurtigt kan gøre sig gældende, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.