Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kronprins Frederik: Jeg er ked af min fars beslutning

Torsdag kom første reaktion fra kronprins Frederik siden hans fars omdiskuterede udmelding om ikke at ville begraves ved siden af sin kone dronning Margrethe.

Kronprinsen er ked af prins Henriks beslutning om ikke at ville begraves sammen med dronningen, skriver BT. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Kronprinsen er ked af prins Henriks beslutning om ikke at ville begraves sammen med dronningen, skriver BT. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)

»Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt.«

Sådan lød det fra kronprins Frederik, der torsdag deltog i et arrangement ved Aarhus Lystbådhavn i forbindelse med rejsegildet på det kommende internationale sejlsportcenter i byen.

Det har vakt stor furore at Prins Henrik har meldt ud, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af sin kone gennem 50 år, dronning Margrethe.

Prinsens opsigtsvækkende beslutning oplyste kongehuset om torsdag til BT, da kommunikationschef Lene Balleby fortalte i et stort interview, at prinsen er utilfreds med, at han i sit officielle virke aldrig er blevet sidestillet med dronningen med titel af kongegemal.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« lød det fra Lene Balleby.

Efterfølgende uddybede prinsen sin holdning, da han udtalte sig til både Se og Hør og Billed-Bladet.

»Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde,« sagde han blandt andet.

Overfor ugebladet Se & Hør har prinsen dog sat døren på klem for sin dronning. Men han har et meget specifikt krav.

»Det er min kone og ikke mig, der kan gøre noget ved den beslutning. Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad,« siger han til Se & Hør.

Opdateres...

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.