Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konkurstruet festival får et år mere

En gæld på 11 millioner kroner gjorde, at Skive Festival for to måneder siden måtte begæres konkurs. Men nu har en økonomisk håndsrækning fra det lokale erhvervsliv gjort, at man nu tør at sætte billetter til næste års festival til salg.

Rasmus Seebach er en af de mange musikere, der har optrådt på Skive Festival. Nu kan han få muligheden igen i 2013.
Rasmus Seebach er en af de mange musikere, der har optrådt på Skive Festival. Nu kan han få muligheden igen i 2013.

For bare to måneder siden så det sort ud for Skive Festival, der blev begæret konkurs. Det gjorde muligheden for en festival i det midtjyske i 2013 minimal. Men nu er festivalen igen kommet på rette spor ifølge en pressemeddelelse på Skive Festivals hjemmeside.

Det lokale erhvervsliv har reddet festivalen ved at »yde vital økonomisk støtte,« så festivalen nu har et sikkert og stabilt fundament, lyder det. Derfor annoncerer festivalen, at der også vil blive en 2013-version.

Det var en samlet gæld på 11 millioner kroner, som gjorde, at Skive Festival var hårdt presset. Det fik i september festivalens største kreditør Godik ApS til at indgive konkursbegæring til Skifteretten i Viborg. Derfor bad formand for Skive Festivals Klub, Henrik Kirketerp-Møller, erhvervslivet, handelslivet og sponsorer om at gribe til lommerne, hvis en ny Skive Festival skulle blive en realitet.

Det ønske har nu givet pote, så Skive Festival igen kan afholdes i 2013 - 20 år efter første festival i 1993.

De første fire danske navne til festivalen bliver offentliggjort fredag, hvor også billetsalget starter. Festivalen vil fokusere på den danske musikscene, men krydrer også musikprogrammet med udenlandske navne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.