Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kongeligt teater direkte hjem i stuen

For første gang kan man nu streame en forestilling fra Det Kongelige Teater, den Reumert-belønnede Shakespeare-forestilling "Sonetter".

Johanne Louise Schmidt og Thomas Hwan i Det Kongelige Teaters "Sonetter" kan nu streames direkte hjem i stuen.
Johanne Louise Schmidt og Thomas Hwan i Det Kongelige Teaters "Sonetter" kan nu streames direkte hjem i stuen.

For første gang nogensinde kan man fra i dag hente en forestilling fra Det Kongelige Teater direkte hjem i stuen via sin computer.

Det er instruktøren Elisa Kragerups anmelderroste og Reumert-belønnede forestilling "Sonetter", der nu kan streames via Danmarks første og hidtil eneste "Theatre on demand"-tjeneste, Seeatre.com.

Seeatre.com så dagens lys for et halvt år siden og har som mål at øge tilgængeligheden til teater med, hvad direktør direktør Jesper Bo Rasmussen kalder "teaterfilm".

Der er tale om særlige produktioner, hvor teaterforestillinger optages i HD-kvalitet med seks-otte forskellige kameraer.

- Vi kan og vil ikke erstatte den oplevelse, det er at gå i teatret, men vi kan tilbyde brugerne en anden oplevelse, siger han.

Udbrede kendskabet

Det Kongelige Teaters skuespilchef, Emmet Feigenberg, er begejstret over muligheden for at komme ud til et bredere publikum:

- Vi tror digitaliseringen af teaterforestillinger vil være et rigtig godt supplement til det levende teater og kan være med til at udbrede kendskabet, siger han.

I "Sonetter" kan man opleve skuespillerne Helle Fagralid, Peter Plaugborg, Johanne Louise Schmidt, Maria Rossing og Thomas Hwan læse sig selv ind i Shakespeares kærlighedsdigte og udtrykke dem med deres egne ord og bevægelser.

Seeatre.com har som mål at udbyde 50 nye forestillinger hvert år. Ud over "Sonetter" er der bl.a. mulighed for at streame Mammutteatrets »Fobiskolen 1-3«, »Don Juan«, »Libertineren« og »Tvillingerne« fra Grønnegårds Teatret, »Zirkus Nemo ' 10« og »Middag for 1« fra Teater Grob, Republiques »The Bollywood Trip« og Mungo Parks »Kvinde kend din krop«.

Det koster 65 kr. for adgang til en enkelt film i 48 timer. Abonnement koster 94 kr. om måneden og 875 kr. om året.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.