Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Komiker afmonterer Twitter-angreb med venlighed og medfølelse: »Se, hvad der sker, når man vælger kærlighed«

Hvis alle reagerede lige så pænt på at blive chikaneret på sociale medier som den amerikanske komiker Sarah Silverman, kunne man argumentere for, at tonen på Twitter, Instagram og Facebook ville kunne forbedres markant.

Sarah Silverman
Sarah Silverman

»Cunt« (på dansk »kusse«, red.).

Sådan skrev en mandlig Twitter-bruger i sidste uge til komikeren Sarah Silverman

Selvom det er påfaldende at tro, at samtalen mellem de to stopper her eller i hvert fald tager en ubehagelig drejning, er virkeligheden en helt anden.

For ligesom vi har set herhjemme med SFs Özlem Cekic, der inviterer sine kritikere til »dialog-kaffe« for at tale ud og lære at forstå hinanden, benyttede Sarah Silverman nemlig situationen til at teste, om kærlighed fra uventet kant kunne afdæmpe Twitter-brugerens vrede.

»Jeg tror på dig. Jeg læste din tidslinje, og jeg kan se, hvad du har gang i, og at din vrede skyldes smerte. Men ved du hvad. Jeg kender den følelse. PS: Jeg har også rygproblemer. Se, hvad der sker, når man vælger kærlighed. Jeg kan se det i dig,« skriver komikeren i et svar til Twitter-brugeren, hvis navn er Jeremy Jamrozy.

Meget tyder på, at den amerikanske komikers gestus virkede. Twitterbrugeren åbnede nemlig herefter op og forklarede, at han har udviklet en »hård skal«, efter han blev misbrugt som barn og sidenhen udsat for utallige skuffelser og langvarige rygskader, som han ikke kan få behandling for, fordi han ikke har penge til det.

Jeremy Jamrozy identificerer sig som »junkie« på sin Twitter-profil, så derfor spurgte Sarah Silverman, om han tager heroin.

Hertil forklarede han, at han bare ryger hash og tager lægeordineret medicin.

Den amerikanske komiker svarer, at det er hun glad for at høre. Derudover skriver hun, at hun forstår hans vrede, og at han fortjener at få støtte. Derfor opfordrer hun ham til at søge hjælp i en støttegruppe. »Du kommer måske til at møde dine bedste venner der,« tilføjer hun.

»Jeg skal nok gøre det (søge hjælp i støttegruppe, red.). Men jeg stoler ikke på nogen. Jeg har brændt nallerne så mange gange. Jeg giver alt, og hver gang bliver jeg brændt. Jeg er super asocial. Jeg har ikke nogen venner. Undskyld, at jeg behandlede dig så dårligt.«

Hertil svarer komikeren: »Dude, jeg er ligeglad. Jeg har det fint. Jeg ser noget i dig. Min mavefornemmelse fortæller mig, at du kunne få et fantastisk liv. Min psykolog siger, at vi ikke får, hvad vi vil, men hvad vi fortjener. Du fortjener så meget mere, end du aner.«

I stedet for at slutte samtalen der og lade de opmuntrende ord være hjælp nok, valgte Sarah Silverman at benytte sig af sine 12 millioner Twitter-følgere og finansielle magt for at forsøge at finde specialister i San Antonio, Texas, hvor Jeremy Jamrozy bor, som kunne behandle hans rygproblemer.

I løbet af få minutter havde hun fået svar fra adskillige klinikker, der var villige til at hjælpe Jeremy Jamrozy. Ifølge lokalmediet My San Antonio fik han blot en uge senere foretaget en MRI-scanning, der viste, at han havde en diskusprolaps.

Sarah Silverman tilbød at betale for hele behandlingen – en gestus, der betød, at Jeremy Jamrozy besluttede sig for at donere de penge, som han allerede havde indsamlet ved hjælp af en GoFundMe-side, til andre borgere i sin hjemby San Antonio, der havde brug for hjælp.

»Jeg var engang en givende og god person, men flere ting var med til at ødelægge det, og jeg blev bitter og hadsk. Så viste Sarah mig vejen. Misforstå mig ikke, jeg har stadig lang vej endnu, men det er en start,« siger Jeremy Jamrozy til My San Antonio.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.