Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knap fire millioner har set "Forbrydelsen"

Langt størstedelen af danskerne har i løbet af "Forbrydelsens" tre sæsoner fulgt Sarah Lund jagt på mordere, kidnappere og kærligheden.

Carl Zeuthen (Oliver Ternstrøm), Robert Zeuthen (Anders W. Berthelsen), Emilie Zeuthen (Kaja Fjeldsted) fra Forbrydelsen III.
Carl Zeuthen (Oliver Ternstrøm), Robert Zeuthen (Anders W. Berthelsen), Emilie Zeuthen (Kaja Fjeldsted) fra Forbrydelsen III.

Mangler du et samtaleemne til familiefrokosten eller blind daten, så prøv at få en samtale om "Forbrydelsen" op at stå.

Der er nemlig ganske gode chancer for, at din samtalepartner også har set DRs drønpopulære dramaserie.

DR Medieforskning har opgjort, hvor mange danskere der i løbet af krimiens tre sæsoner, har set med på føljetonen, og resultatet er, at 3,8 millioner individuelle danskere har set "Forbrydelsen."

Det gør serien om Sarah Lund til en af de største, danske dramasucceser nogensinde.

- Det er et meget højt tal, og tallet ville endda være en smule højere, hvis vi teknisk havde mulighed for at medregne live-seningen og on-demand-seningen på dr.dk, siger medieforsker Niels Marslev fra DR Medieforskning.

Sidste afsnit var klart med

Det er altid bedst at slutte, mens legen er god, og det må man sige, at DR gjorde med "Forbrydelsen." Således lå sidste afsnits seertal et godt stykke over seriens ellers høje gennemsnit på 1,69 mio.

- Søndag aften mellem klokken 20.00 og 21.00 tog næsten to millioner seere afsked med Sarah Lund efter en hæsblæsende jagt, og det er ikke ofte, vi har så mange samlet på én gang. Det gør mig glad og stolt, siger kanalchef på DR1, Lotte Lindegaard.

Forbrydelsen havde premiere 7. januar 2007 og rullede altså over skærmen for sidste gang søndag aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.