Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klassisk nazi-spil bliver til film

Wolfenstein-universet sættes på film af Tarantinos oscarvindende manuskriptforfatter.

Flere af Wolfenstein-spillene afsluttes med, at man skyder Adolf Hitler (billedet), hvilket dog blev bortcensureret i de tyske versioner.
Flere af Wolfenstein-spillene afsluttes med, at man skyder Adolf Hitler (billedet), hvilket dog blev bortcensureret i de tyske versioner.

Et af de mest berømte computerspil, Castle Wolfenstein fra 1981, er planlagt som spillefilm med Roger Avary som både manuskriptforfatter og instruktør, skriver hjemmesiden The A.V. Club.

I spillet nedskyder man hundredevis af nazister, alt imens man kæmper sig op gennem etagerne i et fiktivt fæstningsanlæg, hvor det til slut afsløres, at selve Adolf Hitler skjuler sig - klædt i panser og bevæbnet med maskingeværer.

Roger Avary har tidligere lavet en spillefilmsudgave af computerspillet Silent Hill, men er mest kendt i filmverdenen for at have skrevet manuskript til de banebrydende Quentin Tarantino-film, "Reservoir Dogs" og “Pulp Fiction”. Efter disse film gik Avary ogTarantino hver deres vej, men Tarantino lod sig inspirere af nazi-spillet i sin blodige film "Inglourius Basterds".

Castle Wolfenstein dannede i 1984 forlæg for det første såkaldte first person shooter-spil “Wolfenstein 3D”, hvor spilleren kæmper sg gennem en tredimensionel bane. På trods af, at der dør hundredvis af tyske nazister i spillet, blev dette spil censureret i Tyskland for dets brug af svastika-symboler og nazistisk marchmusik.

Der er endnu ingen premieredato på Avarys Wolfenstein film.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.