Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
40 år

Klassens flotte fyr fylder rundt

Jude Law er mere end et kønt ansigt og en kvindecharmør. Han har bl.a. spillet Hamlet i Helsingør til store roser.

En skeptiker vil måske hurtigt dømme Jude Law ude som en talentløs pretty-boy med hans skinnende blå øjne og charmerende britiske accent, der kan få enhver kvinde til at dåne.

Men Law - som da også blev kåret som verdens mest sexede mand i 2004 af People Magazine - kan faktisk godt spille skuespil, hvilket han gentagne gange har bevist gennem sin 25 år lange karriere, som begyndte på de skrå brædder i Londons National Youth Music Theatre. I 1994 modtog han flere priser for sin rolle i forestillingen Les Parents terribles og samme år slog han bredt igennem i den britiske film Shopping.

Anerkendelsen fortsatte med Laws markante birolle i The Talented Mr. Ripley fra 1999, som sikrede ham en Oscar-nominering, ligesom rollen i krigsdramaet Cold Mountain gjorde det i 2003.

Men det er ikke blot Jude Laws skuespiltalenter, der har gjort ham verdenskendt. Sladderpressen gik for alvor til ham, da han og kollegaen Sienna Miller under genindspilningen af Alfie i 2004 indledte et forhold. Men bare et halvt år efter parrets forlovelse måtte Law krybe til korset og udsende en offentlig undskyldning til Miller, fordi han havde haft en affære med sine døtres barnepige. Law og Miller var derefter on-off i en periode, og Law nåede samtidig at få endnu en datter ud af et kort forhold til en amerikansk model.

Selv om sladderbølgerne gik højt, fik Jude Law stadig ros for sine evner - både på film og i teatret, som han i 2009 vendte tilbage til i rollen som selveste Hamlet. En rolle, der med stor succes bragte ham til Kronborg, hvor de seks forestillinger blev udsolgt lynhurtigt, og Law fik ros for rollen som den udfordrede prins af Danmark.

Faktisk har den britiske skuespillers succes fulgt en mere eller mindre opadgående kurve i et kvart århundrede, og hans seneste bedrifter på lærredet inkluderer Sherlock Holmes, Contagion, og Hugo og næste år kan han opleves i den mørke komedie Dom Hemingway samt i det storslåede drama Anna Karenina.

40-årige Jude Law har tre børn med ekskonen Sadie Frost, som han mødte under indspilningerne til gennembrudsfilmen Shopping og et enkelt med den amerikanske model Samantha Burke. Han har været aktiv i flere velgørenhedsarrangementer og støtter flere forskellige organisationer, der kæmper mod fattigdom, brystkræft osv. Og så er han reklamesøjle for parfumen Dior Homme Sport.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.