Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Larsen solgt til reklame

For første gang nogensinde tillader Kim Larsen at en af hans sange bruges kommercielt.

Kim Larsen
Kim Larsen

For første gang har Kim Larsen givet tilladelse til, at en af hans sange benyttes i en reklamefilm.
I morgen, torsdag 10. november 2011, har en biografreklame for Peter Øvig Knudsens nye bog, "Hippie 1", premiere i udvalgte biografer over hele landet. Reklamefilmen viser klip fra den første Thylejr i sommeren 1970, og billederne ledsages af Kim Larsens sang "De Fjorten Astronauter" fra hans 1973-album "Værsgo’."
 
Kim Larsen har aldrig tidligere tilladt, at et af numrene fra den kanoniserede "Værsgo’" benyttes i reklamefilm eller på opsamlingsplader. Sangen om de fjorten astronauter, som er landet på en fjern planet – ”Sig mig så, hvordan den er? Den er rød som et kirsebær” – indgår imidlertid også på den dobbelt-cd med fyrre Hippie-Hits, der er udkommet samtidig med Peter Øvigs bog.
 
- Kim Larsen er min ungdoms store idol, og derfor var jeg temmelig nervøs, da jeg skulle til Odense for at interviewe ham om hans oplevelser i hippietiden, fortæller Peter Øvig Knudsen:

- Men Kim Larsen fortalte åbenhjertigt om at blive smittet med gonorré i Thylejren, efter at Gasolin havde optrådt, og om den første gang, det lykkedes ham at blive skæv ved hjælp af den berygtede ’Congo-pot’.

Siden rettede den gamle skolelærer kun stavefejl i mit manuskript. Da jeg for nogle uger siden ringede for at spørge, om vi måtte bruge "De Fjorten Astronauter" i vores reklamefilm, var der heller ingen problemer, siger forfatteren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.