Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kardashian som kopi af Jackie Kennedy giver ballade

Foto-serie med coverfoto som det amerikanske stilikon vækker kritik på de sociale medier.

Kim Kardashian West - ku godt tænke sig lidt mere respekt for sin karriere. 
Kim Kardashian West - ku godt tænke sig lidt mere respekt for sin karriere. 

USA har ingen kongelige, men der er alligevel personer, der næmest er urørlige og nyder en særlig ophøjethed i den amerikanske offentlighed. En af dem var den amerikanske førstedame, Jacqueline Kennedy, der i starten af 60'erne i Det Hvide Hus sammen med præsident John F. Kennedy, blev folkeeje som umiskendeligt stilikon.

At hun stadig er noget ganske særligt, har det amerikanske reality-fænomen Kim Kardashian fået at føle, efter at hun har gået lige lovlig meget i Jackie Kennedys fodspor på forsiden af det amerikanske magasin, »Interview«. Her er hun fotograferet sammen med datteren North i tøj, frisure og attitude på en måde, som virker som en klar kopi af berømte billeder af den Kennedy.

Billedet har overskriften »Amerikas nye førstedame« og i indledningsteksten til interviewet, der er skrevet af journalisten Janet Mock, konkluderer man, at »Hvis nogen kan siges at være levendegørelsen af Den Amerikanske Drøm, så er er det Kim Kardashian West.«

Det er der så ikke alle, der er enige i. Faktisk har billederne forårsaget en lang række vrede kommentarer på nettet om, at hvis Kardashian er et billede på USA, så ser det skidt ud. Og at sammenligningen mangler respekt for Jackie Kennedy.

Den amerikanske realitystjerne refererer ikke selv til Jackie Kennedy i interviewet, men hendes mand, hiphopperen Kanye West - der også står bag det svinedyre sneakers-design, Yeezy - har på et tidspunkt erklæret, at han overvejer at stille op som præsidentkandidat i 2020, så det er jo nærliggende at lave koblingen der. Tidligere på sommeren tog Kim Kardashian da også et par overskrifter, da hun på en Christies-auktion købte Jackie Kennedys ur - et Cartier til 379.500 dollars (godt. 2,3 mill. kroner).

Intervieweren Janet Mock kommer Kim Kardashian til undsætning og forklarer, at det ikke er realitystjerne selv, der har valgt billed-stylingen og sammenligningen, men Kardashian virker dog langt fra ærgerlig over det, ifølge dette tweet til hendes 45 millioner Twitter-følgere:

Der er i øvrigt også nogen, der brokker sig over, at  Kim Kardashian - der er af armensk afstamning -  på billederne er mørkere end i virkeligheden - og i visse kredse i USA er »blackfacing« lige så slemt som »whitewashing« - Kardashian har til det svaret, at hun bare er solbrændt.

Nu er det så ikke første og næppe heller sidste gang, at 36-årige Kim Kardashian West får hårde ord i mod sig på de sociale medier. I de godt ti år, hun har fået et stadigt større kendthedsnavn gennem reality-programmet »Keeping Up With the Kardashians« er hun vant til at få kommentarer om, at hun jo ikke har noget talent for noget. Og det er begyndt at irritere kendis'en, der ifølge Forbes tjerner 45 millioner dollars om året på at være sit eget brand, siger hun i interviewet.

»Jeg plejer at sig »Jeg elsker at være undervurderet.« Men når jeg på tiende år hører folk sige, hun kan jo ikke noget, så tænker jeg alligevel - »giv nu pigen lidt respekt.« Hvis jeg ingenting kan, hvordan klarer jeg mig så så godt? Da jeg var på forsiden af Forbes, gjorde jeg lidt grin med det med opdateringen med hashtagget: »#NotBadForAGirlWithNoTalent.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.