Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kannibalklassiker får nyt liv

Filminstruktøren Eli Roth er godt i gang med at genindspille en af filmhistoriens mest kontroversielle horrorfilm.

De ulækre og bloddryppende horrorfilm fra 1970erne og 1980erne bliver i dag genindspillet i en lind strøm, heriblandt Sam Raimis »Evil Dead« og »Motorsavsmassakren« der netop er kommet i endnu en genindspilning.

Nu er genindspilningsmøllen nået frem til de såkaldte Mondo-film, som i stort tal blev produceret i Italien i 1970erne. Det drejer sig om en slags pseudo-dokumentarfilm med et overdrevent fokus på sex, tortur og ikke mindst kannibalisme som i Ruggero Deodatos notoriske »Cannibal Holocaust«, der skabte almindelig moralsk panik og forbud i mange lande ved sin premiere i 1980. I Danmark blev filmen udsendt som »Kannibalmassakren«.

Eli Roth, der først og fremmest er kendt for film indenfor torture-porn-genren såsom »Hostel«, har under filmfestivalen i Berlin udsendt de første billeder fra sin genindspilning af »Cannibal Holocaust«, som i hans hænder kommer til at hedde »The Green Inferno«.

Filmens handling ligner forlægget, og drejer sig om en gruppe unge amerikanske antropologistuderende, hvis fly styrter ned i en afsides sydamerikansk jungle. Men det er bare begyndelsen på deres problemer - eller, som filmselskabet formulerer det: Tingene går ikke som planlagt.

Den oprindelige kannibalmassakre chokerede verden med sine brutale billeder, men har i dag opnået en klassikerstatus på grund af sin rammefortælling. Historien fortælles i tilbageblik via nogle efterladte videobånd, som andre har fundet i junglen.

Denne idé er siden blevet kopieret af mange andre instruktører, men var ved filmens premiere årsag til, at mange troede, at historien havde rod i virkeligheden. Det havde den heldigvis ikke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.