Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fynsk forvirring: Hvem har sendt stor Cronhammar-skulptur til skrot?

En stor skulptur af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er torsdag blevet skåret i stykker og sendt til skrot. Men ingen ved, hvem der står bag.

En stor skulptur af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er blevet revet ned ved Syddansk Erhvervsskole i Odense. Skulpturen er nu havnet som skrot hos H. J. Hansen.
En stor skulptur af den anerkendte kunstner Ingvar Cronhammar er blevet revet ned ved Syddansk Erhvervsskole i Odense. Skulpturen er nu havnet som skrot hos H. J. Hansen.

I Odense havde man indtil torsdag eftermiddag en stor skulptur af den anerkendte kunstner, Ingvar Cronhammar.

Den store skulptur i rustfrit stål var i sin tid en ganske fornem gave fra flere store odenseanske virksomheder i anledning af Odense Tekniske Skoles 150-årsjubilæum i 1994. Men nu er den væk, skåret i stykker og sendt til skrot. Men hvem, der har givet ordren til at skrotte værket er stadig et mysterium. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge avisen ejes skulpturen af Odense Bys Kunstfond, men her har man ikke givet tilladelse til, at skulpturen skulle skrottes.

»Jeg er forundret, ærgerlig. Er det her 1. april? Jeg fatter det ikke, siger Anders W Berthelsen (S), formand for Odense Bys Kunstfond. til Fyens Stiftstidende.

»Det er meget, meget ærgerligt, at sådan et kunstværk bare fjernes og bliver til skrot. Man kan mene om kunst, hvad man vil, men der er da helt sikkert andre, som gerne ville have haft skulpturen,« siger han videre til avisen.

Teknisk Skole i Odense er siden blevet til Syddansk Erhvervsskole og er flyttet til en anden adresse, og skulpturen er ikke kommet med. Men den nye ejer af grunden afviser at stå bag skrotningen af den store skulptur.

»Jeg kender godt skulpturen, men det er ikke os, der har givet ordren til, at den skal fjernes. Den står slet ikke på vores grund og tilhører ikke det, vi har købt. Vi har købt ejendommen, og skulpturen står på kommunens grund. Vi har altså ikke noget med det at gøre,« fastslår Jesper Steen Tastesen, administrerende direktør for Tasfo Selskaberne, der købt bygningerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.