Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Playlisten

Justin Timberlake sætter ild til dansegulvet, men det er Radioheads guitarist, der får tårerne til at trille

Ny lyd fra Justin Timberlake, Jonathan Wilson og Jonny Greenwood. Velkommen til Playlisten, hvor musikredaktøren hver uge peger på fem nye sange til din weekend.

Justin Timberlake poserer som en jordbunden naturmand i pressematerialet til hans nye album, "Man Of The Woods".
Justin Timberlake poserer som en jordbunden naturmand i pressematerialet til hans nye album, "Man Of The Woods".

1. Justin Timberlake: »Midnight Summer Jam«
Så er Justin Timberlakes nye album »Man Of The Woods« omsider ude, og det nummer, der indtil videre har imponeret mig mest, er »Midnight Summer Jam«. Her lykkes det bedre end noget andet sted for Timberlake og hans producere at realisere ambitionen om at fusionere sydstaternes country-, soul- og funk-traditioner med Timberlakes mere futuristiske r&b-signatur. Det svinger kort sagt en hvis legemsdel ud af bukserne. Vi ses på dansegulvet!

2. Jonathan Wilson: »Loving You«
Jonathan Wilson er en mand med mange jern i ilden: Ved siden af sin egen solokarriere har den 43-årige musiker bl.a. produceret alle Father John Mistys plader og turnerer lige nu verden rundt som guitarist for Roger Waters. På hans nye overdådigt producerede single »Loving You« folder han for alvor drømmenes faner ud med spirituel assistance fra new Age-legenden Laraaji på svævende gæstevokal. Det lover overordentligt godt for den kommende plade, »Rare Birds«.

3. Jonny Greenwood: »Sandalwood I«
Og apropos overdådigt så har Radiohead-guitarist Jonny Greenwood igen leveret et nyt soundtrack til en Paul Thomas Anderson-film. »Phantom Thread«, som den hedder, har først dansk biografpremiere om et par uger, men indtil da er der al mulig grund til at varme op med Greenwoods orkestrale lydside, der er fuld af pulserende strygere, liflige harpestrenge og dårende tangenter. Tårevædende smukt. Ganske enkelt. Og ikke mindst et soundtrack, der sagtens kan stå alene.

4. Barselona & Thøger Dixgaard: »Hvornår«
Jeg kan ikke rigtig lure, om det er en reference eller en tilfældighed, men verset på den nye fællessingle fra popduoen Barselona og sanger Thøger Dixgaard lyder umiskendeligt som George Michaels »Fastlove«. Gør det noget? Ikke spor. Sangen skaber sin helt egen lækre pop-vibe - en lun og længselsfuld slow-disco, der giver fornemmelsen af at gå forelsket gennem byen på en varm sommerdag. Musikalsk lysterapi i vintermørket.

5. Childish Gambino: »Freaks And Geeks«
Et af tidens hotteste navne er Donald Glover, der forleden under sit musiker-alias Childish Gambino optrådte ved Grammy-showet og snart har premiere på anden sæson af den Emmy-vindende tv-serie »Atlanta«. I mellemtiden har han lige genudsendt sin 2011-debut-EP, der aldrig tidligere har været i streamingtjenesterne. »Freaks And Geeks« er det rablende veloplagte højdepunkt og et håbefuldt løfte om, hvad der var i vente. Sjældent har jeg hørt så mange veloplagte oneliners stablet så højt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.