Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Johnny Cash får sin egen teaterkoncert

Kira Skov og Caroline Henderson i forgrunden i "American Spirit" i Aarhus og på Frederiksberg.

Kira Skov - får sin teaterdebut med fortolkninger af Johnny Cash sange.
Kira Skov - får sin teaterdebut med fortolkninger af Johnny Cash sange.

Efter at både Gasolin, Beatles og Leonard Cohen med flere har fået deres sange udlagt i danske teaterkoncerter, kommer turen nu til en anden af musikhistoriens store navne, »The man in black« - Johnny Cash.

Det er Aarhus Teater og Aveny-T, der er gået sammen om forestillingen, der får premiere i Aarhus 25. august og rykker til Aveny-T den 14. oktober. Titlen bliver »American Spirit« og dækker ifølge arrangørerne over at præsentere nogle af de Cash-sange, »som indkapsler dybden og tidsløsheden i den   amerikanske sjæl«.

På scenen kan man opleve blandt andre Kira Skov, der her får sin teater-debut, Caroline Henderson og Simon Matthew, mens de musikalske fortolkninger styres af Kåre Bjerkø. Iscenesættelse og scenografi er i hænderne på Rolf Heim og Sisse Gerd Jørgensen, der før har haft ansvar for teaterkoncerter med sange af såvel Nick Cave som Leonard Cohen.

Koncerten bliver en blanding af den klassiske Johnny Cash og den moderne fortolker, man i hans seneste år hørte på album-serien »American Recordings« fremgår det af de de numre, der står på plakaten for »American Spirit«. Numre som »Folsom Prison« og »Jackson«, er Cash classic, mens »Personal Jesus« af nogle kendes fra  albummet »The Man Comes Around«, mens andre nok kender den bedre i originalen med Depeche Mode.

Så der er også lagt op til nyfortolkninger af nyfortolkninger. Og Kira Skov ser gerne Johnny Cash, der døde 2003, i et moderne lys:

»Jeg kan godt lide den her lonesom rider, og jeg elsker det rebelske ved Johnny Cash. Han gjorde op med autoriteter og stillede sig på de svages side. På den måde var hans attitude ren punk,« siger Kira Skov i en pressemeddelelse om forestillingen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.