Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jobforslag til Obama: Hvad med at blive præsident for os?

»President of Playlists« kunne passende blive Barack Obamas nye titel, lyder joken fra musiktjenesten.

Barack Obama fejrer USAs uafhængighedsdag i Det Hvide Hus med sangerinden Janelle Monae (th) og rapper Kendrick Lamar (tv.).
Barack Obama fejrer USAs uafhængighedsdag i Det Hvide Hus med sangerinden Janelle Monae (th) og rapper Kendrick Lamar (tv.).

20 januar er datoen, hvor USAs præsident Barack Obama overlader taktstokken til Donald Trump, og så skal han jo have noget andet at tage sig til. Det kunne da passende være at blive Playliste-præsident, mener streaming-tjenesten Spotify, der har benyttet præsidentskiftet til en gimmick, hvor de har slået et job-opslag op på hjemmesiden, der bliver svært at løfte for andre end Barack Obama.

Under titlen »President of Playlists« skal den der får jobbet, blandt andet forsyne redaktører og stab hos Spotify med verdensklasses lederskab. Det forventes af ansøgere, at de har mindst otte års erfaring med at køre et større land - og er bekendt med Spotifys platform. Man skal have team spirit, være en passioneret taler - ja helst i verdensklasse - have styr på etikken og så vil det heller ikke gøre noget, hvis man for eksempel har haft Kendrick Lamar til at optræde til ens fødselsdag. Eller har en Nobel-pris.

Se hele opslaget her.

Den afgående præsident har en del gange demonstreret, at han både har et godt forhold til musikere og holder af musik. Førnævnte Lamar er en af præsidentens yndlingsrappere og dukkede netop op ved Obamas 55 års fødselsdag. På Spotify har Obama også lagt flere playlister ud - blandt andet med sine sommer-favoritter - som er blevet nogle af de mest benyttede hos Spotify. Se den seneste sommerliste her:

Musiktjenesten Spotify er jo svensk, og ifølge Natalia Brzezinski, der er gift med den afgående amerikanske ambassadør i Sverige, havde Obama ved afskedsfestivitasen i sidste uge bemærket, at han stadig ventede på sit job ved Spotify - »for jeg ved jo, at I alle elskede min playliste«. Det lagde hun så ud på Instagram som ambassadørparrets afskedshilsen, og den var Spotify ikke sen til at følge op på.

Som Spotify-direktør Daniel Ek twitter her:

Job-opslaget har i øvrigt også et par formuleringer, som nok kan ses som hints til efterfølger Donald Trump - blandt andet indebærer jobbet daglige briefinger, og man skal benytte sig af alle tilgængelige efterretninger.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.