Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg er da lidt skuffet«

Skuffelsen hos Sidse Babett Knudsen, som måtte se sig slået ved Emmy-uddelingen natten til tirsdag, var dog kortvarig.

Sidse Babett Knudsen er stolt over sin nominering til Eimmy-prisen.
Sidse Babett Knudsen er stolt over sin nominering til Eimmy-prisen.

USA: Der var mere begejstring end skuffelse at spore hos skuespiller Sidse Babett Knudsen, da det natten til tirsdag dansk tid stod klart, at hun ikke fik en Emmy for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i »Borgen«.

- Selvfølgelig er jeg da lidt skuffet, det ville have været helt fantastisk, hvis det havde været mit navn, de havde råbt op, men jeg havde omvendt heller ikke helt turdet håbe på det. Der er trods alt mange lande i spil ved den her uddeling, så jeg føler mig faktisk beæret over at være kommet i betragtning overhovedet. Jeg har det ikke sådan, at jeg har tabt noget, men tværtimod fået en flot nominering, som jeg er meget stolt af, siger Sidse Babett Knudsen til BT.

Hun fortæller, at hun blev så begejstret over, at det blev argentinske Cristina Banegas fra serien »Televisión por la Inclusión«, som fik prisen som bedste kvindelige skuespiller, at hun et kort øjeblik glemte, hvad det betød for hende selv.

- Jeg regnede med, at vores kategori ville være en af de sidste kategorier i showet, og at jeg derfor ville have masser af tid til at forberede mig, men det viste sig, at det allerede var den anden kåring i rækken. Pludselig blev der sagt Cristina Banegas, og så var det først lidt efter, at jeg komme til at tænke på, at så var det tog jo kørt for mig, siger hun til BT og hylder i samme ombæring vinderen:

- Cristina Banegas er en skøn argentinsk skuespillerinde, og jeg blev simpelthen så begejstret på hendes vegne, fordi vi dagen før havde haft det rigtig sjovt sammen ved en paneldebat. Hun er absolut en værdig vinder.

På trods af nogle hektiske dage op til Emmy-uddelingen og en anelse jetlag var skuespillerinden i feststemning.

- Jeg har haft lidt nerver på i de seneste dage, men nu skal det fejres, og jeg regner da bestemt med, at vi skal have en drink eller to, og at jeg får en lille dans, lyder det.

Den danske hovedperson var iført en rød kjole, syet af Jesper Høvring, og selvom det ikke blev til en Emmy i den her omgang, skortede det ikke på komplimenter til hende.

- Er du tosset, jeg har fået mange komplimenter for min kjole - og det er de jo virkelig gode til her i USA. Men den er også meget smuk, siger Sidse Babett Knudsen.

Det var udelukkende tv-programmer, der er produceret i lande uden for USA, der mandag blev hyldet ved den internationale Emmy-uddeling. I alt blev der kåret en vinder i 14 kategorier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.