Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jazzfestivalen får besøg af Herbie Hancock og hylder Svend Asmussen

Copenhagen Jazz Festival 2017 afslører program og plakat med hyldest til den danske jazz-legende, Svend Asmussen.

Den amerikanske pianist Herbie Hancock er blandt hovednavnene på årets jazzferstival i København.
Den amerikanske pianist Herbie Hancock er blandt hovednavnene på årets jazzferstival i København.

I alt 1300 koncerter og en række nye spillesteder er en del af pakken for Copenhagen Jazz Festival 2017, hvis program og plakat i dag bliver afsløret ved en releasefest i Brorsons Kirke på Nørrebro og på Jazz.dk. Kunstneren bag årets plakat er Rasmus Meisler.

Brorsons Kirke på Nørrebro, Teaterøen på Refshaleøen, Skuespilhusets store sal ved Kvæsthusmolen og H15 på grænsen til Kødbyen er alle blandt de nye spillesteder på Copenhagen Jazz Festival. Den musikalske oprustning rundt omkring i byen skal understrege jazzfestivalens lokale forankring i København, når det hele går løs den 7.-16. juli.

Den måske største jazzlegende fra Danmark gennem tiden, Svend Asmussen, bliver hyldet på Rasmus Meislers kunstplakat sammen med Ella Fitzgerald, der i 2017 kunne være fyldt 100 år. Den amerikanske sangerinde er udgangspunkt for flere hyldestkoncerter på Copenhagen Jazz Festival 2017.

Der er for længst udsolgt til koncerterne med Herbie Hancock, Norah Jones og Jamie Cullum, men derudover medvirker blandt mange andre Lee Konitz, Matana Roberts, Ambrose Akinmusire. Eliane Elias, Jan Garbarek, Anoushka Shankar, Oumou Sangaré, Bill Frisell, Omer Avital og Erykah Badu. Fra Danmark kan man nævne særkoncerten The Music of Nicolai Munch-Hansen med deltagelse af blandt andre Kira Skov og Steen Jørgensen.

Kunstneren bag plakaten for Copenhagen Jazz Festival 2017 er Rasmus Meisler.
Kunstneren bag plakaten for Copenhagen Jazz Festival 2017 er Rasmus Meisler.

Årets koncerttemaer hedder Jazz by the Sea, 21st Century Jazz, The Sound of New Orleans og Jazz Remixed. Der er desuden gensyn med temaet Something Else i Brorsons Kirke, Wild at Heart i Literaturhaus og fem dages Jazz for Kids på Frederiksberg. Et nyt tema er Song X, som sætter fokus på eksperimenterende sangskrivere i Christianshavn Beboerhus.

Samtidig markeres 150-året for den diplomatiske forbindelse mellem Japan og Danmark, hvilket udmønter sig i en koncertrække med japansk jazz og avantgarde.

Det trykte program udkommer i dag og distribueres i den næste uges tid på alle officielle spillesteder, på udvalgte kulturinstitutioner og caféer i København og Sydsverige, samt på landets hovedbiblioteker. Det samlede line-up er desuden tilgængeligt i appen Live Jazz Danmark og på festivalens hjemmeside Jazz.dk. Kunstplakaten kan købes på www.jazz.dk/shop.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.