Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jagten« nomineret til briternes Oscar-pendant

Thomas Vinterbergs film er blandt de fem nominerede, når den bedste udenlandske film skal findes ved BAFTA Film Awards.

Sådan ser den ud, BAFTA-prisen, som kan blive Thomas Vinterberg og co's s i år. Her holder den britiske skuespiller Colin Firth det eksemplar af den, som han vandt i 2011 for sin rolle i filmen »The King's Speech«.
Sådan ser den ud, BAFTA-prisen, som kan blive Thomas Vinterberg og co's s i år. Her holder den britiske skuespiller Colin Firth det eksemplar af den, som han vandt i 2011 for sin rolle i filmen »The King's Speech«.

Thomas Vinterbergs »Jagten« er blevet rost af anmelderne og har modtaget flere priser på sin rejse rundt i Europa siden verdenspremieren i Cannes, og nu er der måske mere hæder på vej til filmen.

The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - briternes svar på Oscar-komiteen - har valgt at nominere »Jagten« i kategorien »bedste ikke-engelsksprogede film«. De andre fire nominerede er »Headhunters«, »Rust and Bone«, »The Untouchables« og »Amour«, hvor sidstnævnte film, som den tysk-østrigske instruktør Michael Haneke står bag, er blandt favoritterne til at løbe med prisen.

I december vandt »Amour« fire priser, da Det Europæiske Filmakademi delte European Film Awards ud på Malta, og stjal dermed fokus fra »Jagten«, der måtte »nøjes« med en enkelt pris for bedste manuskript.

Thomas Vinterberg-filmen med Mads Mikkelsen i den altoverskyggende hovedrolle som børnehavepædagogen Lucas, der udsættes for falske anklager om pædofili, har også vundet tre priser på en nordisk filmfestival i Lübeck i november.

10. februar afgøres det, om »Jagten« også vinder en BAFTA.

Filmene »Argo«, »Les Miserables«, »Life of Pi«, »Lincoln« og »Zero Dark Thirty« er nomineret i den fornemste kategori, »Bedste Film«.

»Jagten« har premiere i de danske biografer torsdag 10. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.