Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israelsk jazzmusiker takker for støtten fra danskerne efter kontrovers med festival

Det skabte stor ballade, da lederen af Copenhagen Jazzfestival Kenneth Hansen skrev til den israelske musiker Alon Farber, at han ikke kunne deltage i jazzfestivalen p.g.a. "politiske" grunde. Farber siger til Jerusalem Post, at det var "hjertevarmt" at få så stor støtte fra danskere.

Copenhagen Jazz Festival, arkivfoto.
Copenhagen Jazz Festival, arkivfoto.

Alon Farber er en af de kendte jazzmusikere i Israel. Den israelske avis Jerusalem Post har netop interviewet ham om hans musikalske planer og hans tredje udgivelse med titlen »New Directions.«

I artiklen skriver Jerusalem Post også om affæren i København, hvor Alon Farber modtog en mail fra lederen af jazzfestivalen i København Kenneth Hansen, hvor Kenneth Hansen skrev, at Farber ikke kunne deltage i festivalen af »politiske« grunde. Kenneth Hansen forklarede senere, at han ikke havde ment »politiske« men havde ønsket at bruge det engelske ord »policy« og argumenterede, at sikkerhedshensyn havde været den egentlige årsag til hans afvisning af Alon Farber.

Alon Farber skrev til Kenneth Hansen, at hvis han mente, at israelerne havde eneansvaret for krisen i Mellemøsten, så tog han fejl, idet palæstinenserne også måtte påtage sig en del af ansvaret og så kunne festivalen jo heller ikke invitere palæstinensere. Resultatet blev, efter stor opstandelse i Danmark, at festivalen undskyldte og inviterede Alon Farber med til festivalen, hvor Farbers gruppe Hagiga, der betyder Fest, skal spille 11. juli.

Jerusalem Post skriver, at Farber ikke ønsker at involvere sig i politik, men koncentrere sig om musikken: »For at sige sandheden, så prøver jeg generelt at holde mig væk fra politik. I de første dage blev jeg bombarderet med interviews fra danske medier. Det var vildt. Jeg fik mange positive bemærkninger og reaktioner fra Danmark. Det var hjertevarmt.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.