Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Instruktør bag Oscar-dokumentar: En kæmpe ære

Det er anden gang, Joshua Oppenheimer er nomineret til en Oscar for en dokumentarfilm.

ARKIVFOTO. Joshua Oppenheimer. Den danske dokumentarfilm "The Look of Silence" er nomineret til en Oscar som "bedste dokumentarfilm".
ARKIVFOTO. Joshua Oppenheimer. Den danske dokumentarfilm "The Look of Silence" er nomineret til en Oscar som "bedste dokumentarfilm".

Torsdag eftermiddag stod det klart, at dokumentaren "The Look of Silence", som den amerikansk-fødte men herboende instruktør Joshua Oppenheimer står bag, er nomineret til en Oscar.

- Det er vidunderligt, vi er meget, meget glade, og det er vigtigt for Indonesien. Vi har arbejdet hårdt, og det gør os meget stolte, siger Joshua Oppenheimer til Ritzau.

Filmen, der handler om ofrene og de efterladte efter folkemordet i Indonesien, er produceret af Signe Byrge Sørensen i makkerparrets danske produktionsvirksomhed Final Cut For Real - nøjagtig som dokumentaren "The Act of Killing", som de var nomineret til en Oscar for i 2013.

Her blev det ikke til en sejr, men alligevel kan den opmærksomhed, "The Act of Killing" fik, komme dem til gode.

- Jeg tror, det kan blive nemmere for os at sætte fokus på emnerne i filmen, fordi vi er nominerede for anden gang. "The Act of Killing" var måske lidt hårdere, hvor denne her er lidt blidere, så forhåbentlig er der flere i Oscar-akademiet, der vil se den, siger Joshua Oppenheimer og tilføjer:

- Jeg tror, det forbedrer filmens chancer, at det her er vores anden nominering, og det forbedrer vores mulighed for at gøre en forskel med filmen, så vi er meget glade. Og så er det bare en kæmpe ære at blive nomineret to gange, siger han.

At verdens øjne igen er rettet mod instruktørens arbejde, vil han bruge til det, der betyder allermest for ham - at gøre opmærksom på det, filmen handler om.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at benytte denne lejlighed til at sætte fokus på Indonesien og den vold og korruption, der foregår, og på kampen for retfærdighed for dem, der har overlevet folkemordet.

- For os handler det ikke om at vinde en pris, men om at bruge den fornyede opmærksomhed til at gøre en forskel, siger han.

Oscar-uddelingen foregår den 28. februar i Los Angeles.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.