Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen voodoo fra doktoren

Blues. 72-årige Dr. John har set bedre dage og leverede en lidt for rutinepræget og ensformig gang voodoo-blues, da han søndag eftermiddag trippede ind på Arena.

New Orleans musician Dr. John performs on Arena Stage at the last day of the Roskilde Festival, west of Copenhagen Sunday July 8, 2012. (Foto: Malte Kristiansen/Scanpix 2012)
New Orleans musician Dr. John performs on Arena Stage at the last day of the Roskilde Festival, west of Copenhagen Sunday July 8, 2012. (Foto: Malte Kristiansen/Scanpix 2012)

Dr. John leverede nok den langsomste entré på en scene i nyere tid, da han søndag eftermiddag gav koncert på Arena. Den 72-årige roots- og blues-legende kunne knapt nok gå og med små skridt bevægede han sig over til sit flygel og farfisaorgel - og så blev han ellers der.

Siddende oppe blandt sine musikere i The Lower 911 og med siden til publikum leverede manden - naturligvis iført solbriller, blød hat og det sædvanlige voodoo-tingel tangel en lettere rutinepræget koncertoplevelse. Det blues-rockede repertoire synes ellers perfekt til sådan en fjerdedag på Roskilde, men musikken trængte aldrig for alvor ud over scenekanten, men daskede derimod dovent afsted i et astadigt tempo.

Trombone-solo

Kun blæserne anført af Sarah Morrow på trombone gjorde en smule væsen af sig. Ja, faktisk var hun den eneste, der bevægede sig ud til scenekanten i en af de mange soloer fortrinsvist bundet op på Dr. John's seneste album 'Locked Down'. Især i 'Big Time' leverede hun varen, men så røg man tilbage i en tam version af gospel-klassikeren 'Down by the Riverside' og så var vi lige vidt.

Men så efter en halv time skete der noget. Dr. John bevægede sig og greb sin Gibson. det skulle han nok ikke have gjort, for fingrene er ikke, hvad de har været og han vendte da også hurtigt tilbage til tangenterne igen og pustede ud, mens New Orleans-makker Jon Cleary overtog vokalen for et øjeblik.

Efter lidt over en time blev der så lukket af med titel nummeret 'Locked Down' og man stod tilbage med fornemmelsen af, at det måske er sidste gang man ser Dr. John på Roskilde. Ekstranumre var der ingen af - det ville jo også have krævet endnu en gåtur hen over scenen.

Hvad: Dr. John og The Lower 911 feat. Jon Cleary

Hvor: Arena, søndag eftermiddag

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.