Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen overvældende interesse for 1864-film

»1864 - Brødre i krig« vises i februar i Cinemateket i København som det eneste sted i Danmark. Interessen er ikke overvældende.

Biografversionen beskrives af Bornedal selv som en emotionelt meget kompakt film. Foto: Per Arnesen
Biografversionen beskrives af Bornedal selv som en emotionelt meget kompakt film. Foto: Per Arnesen

Mens debatten om 1864-TV-seriens politiske agenda igen er blusset op, har den nyproducerede film med samme navn netop haft premiere. Men kun i én biograf.

I december måtte filmens producent, Peter Bose fra Miso Film, ellers sande, at filmen bygget over serien som ventet ikke ville ramme de danske biografer. Grunden til biografernes manglende interesse var, at filmen efter sigende ikke kunne bidrage med nok nyt materiale i forhold til serien. Også biografernes fravalg skabte debat, da filmen var omkostningsfuld.

Men Cinemateket under Det Danske Filminstitut har altså, som det eneste sted i landet, valgt at vise det historiske 125 minutter lange drama ved ti forestillinger i februar.

Ifølge vicedirektør i Filmhuset, Jakob Vestergaard, ville det være ærgerligt ikke at give publikum mulighed for at se filmen, når den allerede er produceret.

»Vi er egentlig ret glade for at kunne vise den« siger han, men erkender også, at interessen for filmen har været lidt blandet: »Det er jo ikke fordi, det har været noget stormløb.«

På fredag vises filmen i en 16.30 forestilling, hvor 40 indtil videre har lagt billet ind. Et okay antal ifølge Jakob Vestergaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.