Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indvandrere får sjældent hovedroller i danske film

Stort set ingen indvandrere med ikke-vestlig baggrund får lov til at spille hovedroller i danske film, viser ny undersøgelse. Ikke overraskende, mener Filminstituttet.

Der er langt imellem indvandrere med ikke-vestlig baggrund på danske films rollelister - i hvert fald hvis man kigger øverst, hvor hovedrollernes navne plejer at stå.

En ny undersøgelse fra Filminstituttet viser, at kun én dansker med ikke-vestlig baggrund har fået lov til at spille hovedrollen i en dansk film i de seneste tre år, skriver Politiken tirsdag.

Filminstituttets nye undersøgelse om etnisk mangfoldighed i filmbranchen kommer ikke bag på Claus Ladegaard, der er områdedirektør i Filminstituttet.

»Det ser ikke skidegodt ud,« siger han til Politiken og fortsætter:

»Der er en pæn repræsentation af nydanskere i dansk film samlet set. Men når vi ser på fordelingen mellem hovedroller og biroller, er det bare fuldstændig entydigt. Vi kan konstatere, at der er en enormt lille repræsentation af nydanskere i hovedroller. Jeg er ked af at sige, at det faktisk ikke overrasker mig.«

Det kan godt være, at antallet af nydanske skuespillere i danske film svarer til befolkningssammensætningen, men man ser oftest nydanskerne i stereotype roller som taxachauffører eller grønthandlere, viser undersøgelsen.

I 2012 afviste Filminstituttet at støtte filmen »MGP Missionen«, fordi man mente, at »et cast med anden etnisk baggrund ikke har vist sig at være specielt salgbare i provinsen«. Det er den begrundelse, der har ført til kortlægningen af etnisk mangfoldighed i den danske filmbranche.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.