Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ibsenske dæmoner i dybet

»The Daughter« er sprængfyldt med konflikter. Næsten for mange til den halvanden time, filmen varer.
»The Daughter« er sprængfyldt med konflikter. Næsten for mange til den halvanden time, filmen varer.

Film. »En film om hukommelse uden flash-backs,« har instruktør Simon Stone sagt om »The Daughter«, der er inspireret af Henrik Ibsens »Vildanden«. Det lyder kryptisk, men selv om vi kun lidt efter lidt kan stykke familiehemmelighederne sammen i et drama om to familieklaner, er det netop dét, der vækker nysgerrighed, og som vi rives med af, som blev vi smidt ind i en af de mest intense dogmefilm med nerve og nærvær.

Snitfladerne i konflikten er der mange af mellem familien ledet af den rige savværksejer (Geoffrey Rush) og den med de mere ydmyge kår, hvor Sam Neill spiller familieoverhovedet. Konflikterne serieeksploderer forud for savværksejerens bryllup med en ung hushjælp. Det er bemærkelsesværdigt meget, der nås på kun halvanden time, og det er nok også for meget, men når det føles så stærkt som her, er man som filmanmelder parat til at tilgive. Noget, hovedpersonerne i »The Daughter« er knap så gode til i en film om ikke bare skeletter i skabet men dæmoner i dybet.

Jacob Wendt Jensen

HHHHHI

Hvad: The Daughter.

Hvem: Instruktør: Simon Stone. Medvirkende: Geoffrey Rush, Sam Neill, Miranda Otto, Ewen Leslie.

Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.