Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»I feel like something spit out by a duck«

Hjælp os med at finde den passage i litteraturen, hvor tømmermænd er bedst beskrevet.

Alverdens forfattere har forsøgt at beskrive de psykiske og fysiske eftervirkninger af for meget alkohol. Vi leder efter den bedste beskrivelse.
Alverdens forfattere har forsøgt at beskrive de psykiske og fysiske eftervirkninger af for meget alkohol. Vi leder efter den bedste beskrivelse.

De har haft det hårdt, de litterære karakterer, der gennem tiden er vågnet op dagen efter en druktur.

Bridget Jones vågner op d. 1. januar i Helen Fieldings chick-flick-klassiker, »Bridget Jones' Diary« og overvejer sit liv:

»First day of New Year has been a day of horror. Cannot quite believe I am once again starting the year in a single bed in my parents’ house.«

Netop 1. januar udgiver Berlingske et særligt nytårstillæg, hvor en af artiklerne meget passende sætter fokus på tømmermænd - de mentale såvel som de fysiske.

I samarbejde med Københavns Hovedbibliotek søger vi derfor litteraturhistoriens hårdeste tømmermænd. De fem bedste beskrivelser kommer i avisen, og Hovedbiblioteket stiller indsendte titelforslag frem til udlån i ugen op til nytår.

Men vi har brug for hjælp. Send os bogtitel og det sidetal, hvor tømmermændene slår hårdest, så vurderer vi, hvilke fem der er de hårdeste tømmermænd i litteraturhistorien.Send det til journalist Thorkil Jacobsen på thja@berlingske.dk - eller skriv i kommentarfeltet under artiklen her.

Indsenderen af den vindende passage får to gode flasker vin.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.