Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I dag uddeles 100.000 gratis bøger til danskerne

I dag er det Verdens Bogdag, og i den anlendning vil 4.000 bogelskende danskere tilsammen dele 100.000 gratis bøger ud til medborgere, der kun sjældent læser bøger.
I dag er det Verdens Bogdag, og i den anlendning vil 4.000 bogelskende danskere tilsammen dele 100.000 gratis bøger ud til medborgere, der kun sjældent læser bøger.

I dag er det Verdens Bogdag, og i den anlendning vil 4.000 bogelskende danskere tilsammen dele 100.000 gratis bøger ud til medborgere, der kun sjældent læser bøger. Boguddelingen er led i kulturminister Marianne Jelveds (R) store kampagne, »Danmark Læser«.

De 100.000 bøger er fordelt på fem titler, udvalgt af et panel af uvildige bogentusiaster, og tæller novellesamlingen »Bavian« af Naja Marie Aidt, den politiske thriller »Drager over Kabul« af Morten Hesseldahl, »Den Sønderjyske Farm« af Erling Jepsen, »Og sådan blev det« af Maren Uthaug samt »Hævn« af Robert Zola Christensen.

Skulle man ikke være blandt de 100.000 heldige, der får en bog stukket i hånden, kan de fem titler hele dagen downloades gratis som e-bøger på DR, Saxo, Mofibo og via Kulturministeriets hjemmeside.

Mange arrangementer på dagen

Boguddelingen er imidlertid kun ét af mange arrangementer landet over, der fejrer litteraturen på Verdens Bogdag. Der vil blandt andet være mulighed for at komme til forfatterarrangementer flere steder i landet eller møde kulturministeren, som i dagens løb besøger Aalborg og København. I andre byer kan man komme på litterær byvandring, til sønderjysk kagebord eller filmforevisning. Og i mange af landets boghandler kan man bytte bøger og få rabat på køb af nye bøger. Læs mere om dagens arrangementer på hjemmesiden danmarklaeser.dk. Om formålet med kampagnen siger kulturministeren:

»Når vi læser sammen, er det med til at give os en fælles forståelse af mennesker og samfund og skabe et fællesskab.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.