Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hyggelig traktortur til de mindste

Stillfoto fra Den lille grå traktor Fergie
Stillfoto fra Den lille grå traktor Fergie

FILM: Navnene på persongalleriet peger tydeligt i retning af, at målgruppen til den norske »Den lille grå traktor Fergie« er små børn, der endnu ikke går i skole. Gokke (en opfindertype), Grynet (en teenagepige) og Gammelfar (gårdens ejer) udgør persongalleriet på den gård på landet, hvor bydrengen Gustav søger ly for kedsomheden i sommerferien. Og her er filmens titelperson, Fergie – den levende gamle traktor med de store øjne – også med som stille dyttende observatør.

Universet er meget enkelt og mere forståeligt, end jeg har set det i mange lignende danske familiefilm, hvor man ikke kan dy sig for at lægge moderne drejninger ind midt i retroidyllen. Budskaberne er lette at forstå for de små og filmen tilpas fjollet til, at de voksne vil trække på smilebåndet og kan undgå at falde i søvn.

Traktoren er livagtigt animeret ind i det enkle og klart designede univers med danske stemmer, hvor det eneste, der er sparet på, er statisterne til det store afsluttende norske bondemarked, hvor de helt rigtige vinder præmierne.

Jacob Wendt Jensen

HHHHII

Hvad: Den lille grå traktor Fergie.

Hvem: Instruktør: Peter Hamdahl Næss. Danske stemmer: Morten Grunwald, Anne Marie Helger, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk.

Hvor: Premiere over hele landet.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.