Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens valgplakat

Hvad er der galt med en jydekrog?

Umiddelbart skulle man tro, man kunne blive en smule stødt over budskabet på Frederiksbergsk Folkepartis valgplakat, når man nu selv kommer derovrefra.

Men hvis man stammer fra Jylland, er det ikke noget, man sådan taler om i tide og utide, for man vil jo nødig have, at andre tror, man praler, og at de bliver kede af det og fyldt med mindreværdskomplekser. Under alle omstændigheder er det sådan, at hvis der ikke var jyder i København, blev der jo aldrig bestilt noget.

Når man er så cool, kan man sagtens more sig over budskabet i plakaten. Først og fremmest fordi det afspejler indholdsløsheden og idéfattigdommen i andre og navnlig etablerede partiers reklameslogan, der er så intetsigende, at det er vanskeligt overhovedet at grave en yderligtgående fraktion op, der ikke går ind for velfærd og gode skoler og grøn omstilling.

Dagens plakat er i klasse med kravet om medvind på cykelstierne og udstiller derfor absurditeten i denne form for valgkamp. Det kan i grunden undre, at partierne (måske især dem til venstre) ikke i højere grad benytter sig af kunstnere af forskellig art, der i alle andre sammenhænge er så kloge på samfundsindretningen. Og det må undre, at et nyt parti som Alternativet, der nærmest har kreativitet som første punkt i partiprogrammet, ikke har bidraget til den almindelige visuelle forurening af byrummet med plakater, der er sjove, skarpe, fantasifulde, alternative.

Godt man selv brevstemte i god tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.