Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hugo går til filmen

Det danske selskab ITE satser 100 mio. kr. på en animeret spillefilm med Skærmtrolden Hugo, som skal lanceres i hele verden.

Der bliver tale om den første større 3D-animerede film fra Europa, når det danske selskab, Interactive Television Entertainment (ITE), nu satser 100 mio. kr. på en spillefilm med Skærmtrolden Hugo.

Hidtil har amerikanerne med Disney, Dreamworks og Pixar i spidsen totalt domineret markedet, men med "Hugo og diamantmånen" forventer adm. direktør Jesper Helbrandt fra ITE, at Danmark kommer på animationsfilmens verdenskort.

"Det her projekt bliver forhåbentlig noget, som giver genlyd i hele verden. Det er helt afgjort vores største satsning til dato, siden vi opfandt Hugo for ti år siden. Men efterspørgslen fra udlandet har været så stor, og vi har helt klart forventninger om, at lave noget i Disney-kvalitet," siger han.

For tre uger siden gik man i gang med at udvikle idé og koncept til filmen, hvor Hugos værste fjende, Afskyelia, har fået et skøde på Hugo og hans venners skov op under neglene. Derfor er Hugo nødt til at gøre noget, og da han opdager en måne bag den måne, vi kender i dag, drager han afsted. Desværre følger Afskyelia efter, men Jesper Helbrandt lover, at historien nok skal ende lykkeligt.

Animeringen og optagelserne til filmen går i gang næste år, så "Hugo og diamantmånen" kan få premiere i slutningen af år 2002, men der er også allerede planlagt en større merchandise-strategi, så filmen følges op med legetøj og spil til bl.a. Playstation og Gameboy.

"Det sværeste med sådan en film er at etablere en ny karakter, men da har vi allerede et stort forspring, idet TV-formatet med Hugo er solgt til over 30 lande, hvor millioner af børn kender skærmtrolden på forhånd," fortæller Jesper Helbrandt.

Derfor regner han heller ikke med, at det bliver svært at få finansieret filmen, som Metronome, TV 2 og Det Danske Filminstitut allerede har vist stor interesse for. Derudover skal der søges støtte rundt om i Europa, og der skal findes en række internationale co-producenter.

Svært at finde folk

Som manuskriptforfatter og instruktør har ITE allieret sig med musikeren og sangeren Jørgen Klubien, der tidligere har arbejdet for både Disney og Pixar, og som har været med til at lave The Lion King og Toy Story. Mange vil sikkert også huske ham fra Danseorkestret, som skabte 80ernes største danske dansehit med sangen "Kom tilbage til mig".

"Jørgen er allerede i fuld gang, og vi forventer os meget af samarbejdet. På mandag lander en af hans tidligere kolleger fra Pixar også i København for at være med i projektet. Vi har jo ikke 400 mand som Disney, så det sværeste bliver nok at finde tilstrækkeligt med animatorer i Europa," siger Jesper Helbrandt.

Skærmtrolden Hugo blev landskendt for at banke på seernes skærme og spørge "Hvor skal vi hen, du?" i TV 2s program Eleva2eren i begyndelsen af 90erne, og han har været en kolossal international salgssucces for ITE. Selskabet, som har til huse på en beskeden adresse på Skelbæksgade i København, har 100 ansatte og runder i år en omsætning på 100 mio. kr.. Derudover har firmaet kontorer i London, Los Angeles og Tokyo.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.