Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hørebøffer anklages for spionage

Kendt mærke beskyldes i en amerikansk retssag for at spionere mod sine kunder.

Ifølge et nyt sagsanlæg krænker et bestemt mærke af hovedtelefoner musiklytternes privatlivsfred.Arkivfoto.
Ifølge et nyt sagsanlæg krænker et bestemt mærke af hovedtelefoner musiklytternes privatlivsfred.Arkivfoto.

Det kendte mærke Bose beskyldes i en amerikansk retssag for at spionere mod sine kunder via en app som downloades i forbindelse med køb af hovedtelefoner, skriver Reuter.

Sagen er anlagt af den amerikanske borger Kyle Zak, og dennes advokat, Christopher Dore, siger, at folk »bør føle bekymring« ved Boses fremgangsmåde.

»Folk tager hovedtelefoner på og tror, at deres privatliv er beskyttet, men de kan risikere at udlevere information, de ikke har lyst at dele,« siger Christopher Dore, der fører sagen ved retten i Chicago.

Bose, der årligt sælger for 3,5 milliarder dollar, har valgt ikke at kommentere på beskyldningen. Retssagen er den seneste i en række af flere, der beskylder firmaer for skjult at indsamle kundeinformationer til videresalg til andre firmaer eller for at generere yderligere salg til samme kunder.          

Efter at have betalt 350 dollar for sine »hørebøffer«, og efter at have downloadet en særlig Bose Connect-app, opdagede Kyle Zak informationer om sig selv til firmaet Segment.io, der har specialiseret sig i salg af kundeinformationer.  

Kundens valg af musik til aflytning afslører, ifølge sagsanlægget, en utrolig mængde fortrolig information om vedkommende.

I sagsfremstillingen nævnes det eksempelvis, at en person der aflytter muslimske bønner sandsynligvis er muslim.

»(Bose) udviser en fuldstændig ligegyldighed over for beskyttelsen af kundens privatliv,« siger Christopher Dore, der kræver millioner af dollar på vegne af sin klient og andre der har købt firmaets hovedtelefoner.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.