Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hobitten skaber kaos i New Zealand

Faglig konflikt kan flytte optagelserne af "Hobitten" væk fra New Zealand, som vil gå glip af indtægter på 1.5 mia. dollars.

Peter Jackson, her under indspilningerne til sin seneste film "The Lovely Bones", skal instruere to film over Tolkiens bog "Hobitten".
Peter Jackson, her under indspilningerne til sin seneste film "The Lovely Bones", skal instruere to film over Tolkiens bog "Hobitten".

New Zealand er på den anden ende. En faglig konflikt omkring økonomi med det amerikanske filmstudie Warner Bros. kan betyde, at Warner flytter filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens ”Hobitten” fra New Zealand til et andet sted.

Konsekvenserne af den handling vil ikke bare betyde, at filminstruktør Peter Jackson mod sin vilje må opgive at indspille ”Hobitten” samme sted som han for år tilbage indspillede blockbustertrilogien ”Lord of the Rings” efter forlæg af selvsamme Tolkiens bog fra 1937. New Zealand vil forventeligt gå glip af nationale indtægter i størrelsesordenen 1.5 mia. dollars.

LÆS OGSÅ:
Nu kommer Hobitten på film

Mandag var der fremdeles store, massive protester i New Zealands hovedstad Wellington samt i byer som Auckland og Christchurch. Her erklærede tusinder af demonstranter, at ”New Zealand er Middle earth” med reference til Tolkiens fantasyunivers. Lige så kunne man læse bannere med påskriften ”We love Hobbits”.

”Lord of the Rings” gav ikke bare den lokale filmindustri et gigantisk boost og vandt New Zealand et helt nyt image. Filmoptagelserne kunne også mærkes rent økonomisk. Demonstrationerne kommer dagen før Warner Bros. direktører forventes at lande på New Zealand for at forhandle videre omkring den ønskede location til den 500 mill. dollar dyre filmproduktion.
Alternativt menes England, Scotland, Irland, Canada, Australien og Østeuropa at være i spil.

Tirsdag vil også premierminister John Key træde ind i forhandlingerne, som begge parter i virkeligheden ønsker at den samme udgang på. - Men, siger John Key til New Zealand Herald, Jeg ville elske at fortælle jer, at aftalen er i hus, men det er langt fra tilfældet. Der er er antal ting, som vi er nødt til at finde løsninger på.

Ifølge avisen har John Key har allerede haft indledende samtaler med Warner-toppen.

Peter Jackson har planlagt at opdele ”Hobitten”, der er én direkte efterfølger til ”Lord of the Rings” i hele to film. Med tanke på at de ”Rings…”-film omsatte for næsten tre mia. dollars ved billetlugerne, og høstede 11 Oscar-statuetter ved den prestigefulde ceremoni i 2003, står konflikten down under øverst på Hollywood-studiets dagsorden – kunstnerisk som økonomisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.