Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hitler ville stjæle Jesu ligklæde

Ifølge en talsmand fra den katolske kirke var Adolf Hitler ivrig efter at få fat i det berømte Jesu Ligklæde, der efter sigende viser Jesus ansigt. Derfor skjulte kirken ligklædet i 1939.

Det debatteres fortsat om det virkelig er Jesu Ligklæde eller om det er en fabrikation fra middelalderen. Lige nu er ligklædet udstillet i Torinos katedral og paven vil besøge udstillingen i maj.
Det debatteres fortsat om det virkelig er Jesu Ligklæde eller om det er en fabrikation fra middelalderen. Lige nu er ligklædet udstillet i Torinos katedral og paven vil besøge udstillingen i maj.

I 1939 skjulte den katolske kirke Jesu Ligklæde i et lille kloster i Avelino i den sydlige del af Campanie-regionen. Det var ellers blevet opbevaret i 500 år i Torinos katedral. Årsagen til flytningen var, at kirken frygtede, at Adolf Hitler og hans SS-folk ville stjæle ligklædet. Først i 1946 vendte ligklædet tilbage til Torinos katedral.

Det er den engelske avis Telegraph, der citerer den katolske kirkes talsmand  fader Andrea Cardin for denne afsløring. Ifølge Cardin var Hitler besat af ligklædets historie. Der er ingen dokumentation fra tysk side af denne besættelse, men det er kendt fra den faglige litteratur, at SS iværksatte en række efterforskninger af mytiske og religiøse genstande, der ikke mindst skulle vise den ariske races oprindelse.

Ifølge Telegraph frygtede både Vatikanet og den italienske kongelige familie, der begge officielt var ligklædets vogtere, at Hitler og hans folk kunne have planer om at røve ligklædet, og ordren om at fjerne det kom fra den øverste ledelse af Vatikanet og kongefamilien. Den officielle forklaring på flytningen var frygten for bombning af Torino. Frygten for Hitlers planer skyldtes, at da Hitler i 1938 besøgte Italien stillede hans folk spørgsmål om ligklædet.

Ifølge avisens oplysninger var nazister i 1943, da tyske tropper var i Campanie-området, nær ved at opdage ligklædet, men munkene havde succes med at skjule det.

Om ligklædet virkelig er Jesu Ligklæde eller om det er en fabrikation fra middelalderen debatteres stadig. Lige nu er ligklædet udstillet i Torinos katedral og paven vil besøge udstillingen i maj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.