Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er verdens (måske) største Olsenbande-fans

Olsen-banden har mange danske fans, men måske endnu flere i Tyskland. Især i det tidligere Østtyskland var Olsen-banden helt vildt populær. Men de tre kriminelle danskere har stadig godt fat i tyskerne. Især i de to tyskere, der driver den tyske Olsen-banden fanklub.

 

Paul Wenzel (28) er født i Østtyskland få år før murens fald. Han startede den tyske Olsen-banden fanklub i 2000. Da var han kun 14 år.

I dag driver han Olsenbandenfanclub Deutschland sammen med Steffen Paatz (43). Sammen rejser de til Danmark mindst en gang om året for at besøge steder, der har været brugt som locations i filmene. Og de har lært sig dansk, fordi de ville se filmene på originalsproget. I Tyskland synkroniserer man spillefilm.

Når Olsen-banden-filmene blev vist i det tidligere DDR, sad folk i biografen og viftede med danske flag, når Egon Olsen blev løsladt.

Det var da også tyskerne, der først blev opmærksomme på, at Bane Danmark ville rive kommando-tårnet - kaldet det gule palæ - ned. Tårnet har været brugt i filmen »Olsen-banden på sporet«. De tyske fans iværksatte derfor en underskriftsindsamling imod nedrivningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.