Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er de otte nye Reumert-talenter

Hvert år sætter Årets Reumert fokus på sæsonens nye dygtige scenekunstnere med en særlig talentpris på 35.000 kroner. Her er de otte talenter, som Reumert-juryen har peget på i år:

Sibylle Glosted modtager Reumert Talentprisen 2017.
Sibylle Glosted modtager Reumert Talentprisen 2017.

Sanger Sibylle Glosted (billedet øverst) er uddannet på Operaskolen i Stockholm i 2016. Hun modtager Talentprisen på baggrund af sin optræden i »Hamlet in Absentia«, NordicOpera.

Juryens motivation: »Sibylle Glosted imponerer som frustreret teenager med huller i bukserne som Ofelia i »Hamlet in Absentia«. Her viser hun et stort skuespiltalent og en overbevisende lyrisk sopran med ubesværet højde og klokkeklar intonation. Hun er allerede klar til de internationale operahuse.«

Elliot Crosset Hove.
Elliot Crosset Hove.

Skuespiller Elliott Crosset Hove, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2015, modtager Talentprisen for sine optrædener i »Vrede«, Folketeatret samt »Dekalog« og »Livlægens Besøg«, Betty Nansen Teatret.

Juryens motivation: »Elliott Crosset Hove favner omverdenen med raseriets poesi. Han kan tegne en hel generations indebrændte oprørstrang i Vrede, han kan skildre et fortumlet individs længsel som i »Dekalog« - og han kan ramme desperationen hos en vildfaren konge som i »Livlægens Besøg«. Følsomt og rent.«

Simon Bennebjerg.
Simon Bennebjerg.

Skuepiller Simon Bennebjerg, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2016, modtager Talentprisen for sin optræden i »Lang dags rejse mod nat«, Det Kongelige Teater.
Juryens motivation: »Simon Bennebjerg kan med sin djævelske elegance piske en morsom og tragisk stemning op. Han udtrykker mange nuancer, og han observerer alt, hvad der foregår omkring sig – og falder ind i et naturligt samspil med de mest garvede skuespillere.«

Fanny Louise Bernth
Fanny Louise Bernth

Skuespiller Fanny Louise Bernth, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2016, modtager Talentprisen for sin optræden i »VHS vs. Betamax«, Svalegangen.

Juryens motivation: »Fanny Louise Bernth fremstiller sine karakterer ud fra et sårbart og åbent sind. På scenen udstråler hun en solid balance og en nærmest grænseløs energi. Alligevel er hendes største styrke måske hendes insisterende stædighed og hendes hemmelighedsfulde sårbarhed.«

Nanna Skaarup Voss
Nanna Skaarup Voss

Skuespiller Nanna Skaarup Voss er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København 2015. Hun modtager Talentprisen for sin optræden i »Drengen der ville være vægtløs«, Aalborg Teater.

Juryens motivation: »Nanna Skaarup Voss lyser på scenen. Hun har tilsyneladende en enorm viden om sine figurer. Det virker, som om hun skærer sin figur ind til knoglen, hvor den klinger bedst for hende, impulsivt og rent.«

Niels Anders Manley
Niels Anders Manley

Skuespiller Niels Anders Manley, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2015, modtager Talentprisen for sin optræden i »Don Juan«, Aalborg Teater.

Juryens motivation: »Med knivskarp timing og et ekstremt tilstedevær gør Niels Anders Manley Sganarelle til noget nær hovedpersonen i »Don Juan«: En langlemmet, rævefjæset og cigaretpulsende hipster, der imponerer med sin uanstrengte evne til at interagere med publikum.«

Benjamin La Cour.
Benjamin La Cour.

Scenograf Benjamin la Cour er uddannet i Theatre Design på NYU Tisch, Design for Stage and Film i 2015. Han modtager Talentprisen for sin scenografi til »Klokkeren fra Notre Dame – The Musical«, Fredericia Teater.

Juryens motivation: »I »Klokkeren fra Notre Dame« sætter Benjamin la Cour nye visuelle standarder for musicalgenren. Videodesignet forener en klassisk og en ny scenografitradition, hvor han transformerer det gamle biografteater i Fredericia til en katedral i Paris – lige for øjnene af os.«

Oliver Marcus Starpov.
Oliver Marcus Starpov.

Koreograf Oliver Starpov er uddannet danser ved Det Kgl. Teaters Balletskole og debuterede som koreograf i 2015. Han modtager Talentprisen for sin koreografi til »Beginning and Ending«, Det Kongelige Teater.

Juryens motivation: »At opleve Oliver Starpovs ballet, »Beginning and Ending«, er som at blive revet med i en syret drøm. Her er springende hjorte, sprælske skovånder, hvide engle og sortsynede kvinder omkring en splittet ung kunstner. Starpovs scene bruser af hypnotiserende poesi.«

Talentprisen på 35.000 kroner og en glasstatuette skabt af kunstneren John Kørner bliver uddelt ved prisfesten Årets Reumert 2017 i Skuespilhuset lørdag den 10. juni kl. 19.30. Ved prisfesten uddeles yderligere priser i 16 kategorier samt Årets Hæderspris.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.