Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er danskernes foretrukne hitmagere

Ankerstjerne, der er med til at skrive Seebachs ørehængere, topper igen KODAs top ti liste over populære komponister.

Bland andet hitstriben med Rasmus Seebach sendte igen i 2015 komponisten Ankerstjerne til tops som den mest spillede på dansk radio og TV.
Bland andet hitstriben med Rasmus Seebach sendte igen i 2015 komponisten Ankerstjerne til tops som den mest spillede på dansk radio og TV.

Igen i 2015 var det hitmageren Ankerstjerne, der toppede listen over de mest spillede komponister i Danmark - en placering han første gang indtog i 2013. Det fremgår af Kodas årsoversigter over de mest spillede komponister i radio, TV og danske koncerter, der blev fremlagt onsdag i forbindelse med organisationens årsregnskab.

Ankerstjerne udkom i 2015 med albummet »For os«, der blev pænt modtaget, men når han har lagt sig solidt på førstepladsen, skyldes det nok i højere grad hans samarbejde med Rasmus Seebach, hvor Ankerstjerne har været medskriver af flertallet af sangene, ligesom han tidligere har samarbejdet med folk som Alberte og Burhan G.

Og uanset om det er egne sange eller andre kunstnere, han arbejder sammen med, er han stolt over førstepladsen: »Det er rart med sådan nogle resultater. De føles lidt som belønningen for de hårdere tider. Et bevis for mit slid,« lyder det i en kommentar til Berlingske.

På andenpladsen ligger Lasse »Pilfinger« Kramhøft, internationalt kendt producer og den ene af bagmændene bag Djämes Braun og ørehængere som »Kom og giv mig alle dine peng«, »Fugle« og en del flere. Nr. 3 er Thomas Helmig, og så følger Rasmus Walther, Steffen Brandt, Tim Christensen, Burhan G, Marie Key, Fridolin Nordsø og Lars H.U.G.

Blandt de mest spillede danske komponister i udlandet i 2014  topper Jacob Groth - der blandt andet har komponeret musikken til filmatiseringen af Stieg Larssons Millenium-trilogi - foran Thomas Troelsen, der i 2014 stod bag den officelle VM-fodboldsang »Ola Ola«, og Michael Poulsen fra Vollbeat.

Desuden opgør Koda også en top fem over de mest spillede numre til koncerter henover det danske land, og her kan rapstjerner og moderne hitsnedkere godt pakke sammen og hænge i baren, når det nationale guldpop lyder fra de lokale scener.

Nr. 1 i 2015 såvel som de seneste mange år er Gasolins »Kvinde min«. Sidste år blev den så fulgt til dørs af John Mogensens »Så længe jeg lever«, foran Lars Lilholts »Kald det kærlighed« på tredjepladsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.