Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er Borgens stjerner

En politisk leder, som pludselig kommer meget tæt på magten, en yderst skarp medierådgiver og en populær TV-vært er nogle af de centrale figurer i DRs dramaserie ”Borgen”. Her er nogle af de karakterer, vi kan møde fra på søndag.

Borgen er en dramaserie om det politiske spil om magten i dagens Danmark – og om de personlige omkostninger og konsekvenser, som spillet har for de involverede parter, både på og omkring den.
Borgen er en dramaserie om det politiske spil om magten i dagens Danmark – og om de personlige omkostninger og konsekvenser, som spillet har for de involverede parter, både på og omkring den.


Foto:Mike Kollöffel, DR

Birgitte Nyborg Christensen, partiformand

Birgitte Nyborg Christensen, spillet af Sidse Babett Knudsen, er formand for det lille parti, De Moderate. Hun er en intelligent, idealistisk og engageret politiker, der har holdt sammen på partiet og fået vendt dårlige tider til gode valgresultater. Birgitte bor på Amager, sammen med sin mand Philip der er lektor på Copenhagen Business School, og sine to børn Laura og Magnus.

Kasper Juul, spindoktor

Kasper Juul er medierådgiver for Birgitte Nyborg, og han ved hvordan en historie skal spinnes. Han er uddannet journalist med en akademisk overbygning. Han er skarp, meget ambitiøs, begavet og vil gå langt for at vinde. Spilles af Pilou Asbæk. 

Philip Christensen , gift med Birgitte Nyborg

Phillip er gift med De Moderates formand, Birgitte. Han spilles af Michael Birkkjær. Philip har sat sin karriere på standby, mens hans kone er i gang med hendes. Han er lektor på Copenhagen Business School og er den, der holder styr på hjemmet på Amager.

Bent Sejrø , medlem af De Moderate

Den 61 årige Bent Sejrø er De Moderates tidligere leder. Siden formandsskiftet, hvor Birgitte Nyborg overtog lederrollen, har Sejrø stået i baggrunden af partiet og fungerer som Birgittes mentor. Spilles af Lars Knutzon .

Katrine Fønsmark, studievært på TV1

Katrine Fønsmark er en af TV1's mest succesfulde og populære nyhedsværter med en særlig evne til at få komplicerede problemstillinger ned på jorden. Hendes naturlige autoritet og kontante stil er hendes varemærke. Katrine Fønsmark spilles af Birgitte Hjort Sørensen.

Hanne Holm , journalist på TV1

Hanne Holm er kendt og frygtet for sin interviewstil som valgvært på TV1. Hun har været korrespondent utallige steder og har i de seneste 5-6 år bestridt stillingen som politisk redaktør på TV1. Hanne Holm spilles af Benedikte Hansen.

Torben Friis , chefredaktør på TV1

48-årige Torben Friis er en dygtig, benhård og kritisk journalist og nyhedschef på TV1. Det var Torben, der spottede Katrines talent som nyhedsvært og tilbød hende en skærmtest. Torben Friis spilles af Søren Malling, 

Lars Hesselboe - statsminister

Lars Hesselboe er statsminister og leder af De Liberale. Hesselboe er populær i erhvervslivet og har formået at holde balancen mellem netop erhvervslivet og velfærden - og det med stor succes. Lars hesselbo spilles af Søren Spanning.

Michael Laugesen , Arbejderpartiets leder

Michael Laugesen, spillet af Peter Mygind, har gjort lynkarriere i Arbejderpartiet og er nu leder af partiet. Det er Laugesens fortjeneste at partiet er blevet mere strømlinet, hvilket dog ikke har haft betydning ved de seneste valg. Arbejderpartiet gik nemlig tilbage ved sidste valg.

Svend Åge Saltum , formand for Frihedspartiet

Svend Åge Saltum er Frihedspartiets mangeårige leder. Han er en skarp og respekteret politiker, der lægger afstand til moderniseringen og professionaliseringen af dansk politik. Svend Åge er en frygtet modstander i enhver politisk diskussion. Svend Åge Saltum spilles af Ole Thestrup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.