Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er Berlingskes første single

Berlingske har åbnet et site for længere digitale journalistiske fortællinger og sætter dermed streg under ambitionen om at levere original kvalitetsjournalistik. Læs premieren-singlen her: Journalist Bent Blüdnikows beretning om jødernes - og hans fars - redning i oktober 1945.

Berlingske har i dag premiere på et såkaldt single-site, hvor læserne kan købe længere journalistiske fortællinger, der er egnet til at læse på en aften, en togtur og lignende. En single er en fascinerende og oplysende journalistik fortælling, der er meget længere end en avis- eller magasinartikel, men kortere end en traditionel bog. En single udkommer digitalt og kan læses via e-reader på Ipad, Kindle Fire eller på computer. ”Singlen” er opfundet i USA.

Ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen siger:

- Single sitet er endnu et tiltag, som skal understrege Berlingskes ambition om at levere original kvalitetsjournalistik og fængende historiefortællinger. Vi tror, der er et spændende nyt marked for os at udforske redaktionelt og forretningsmæssigt i midterfeltet mellem den lange feature avis-artikel og bogen. Det digitale format gør det muligt at publicere udgivelser, som det ikke har kunnet betale sig tidligere at udgive, og vi har nogle fremragende skribenter at byde på.

Den første single, "Min fars flugt", er produceret af historiker, journalist og forfatter Bent Blüdnikow og handler om hans fars dramatiske flugt over Øresund i en lille robåd under 2. Verdenskrig. I år er det 70 år siden, at nazisterne jagede jøder i Danmark og 7.000 slap til Sverige, imens 500 jøder blev fanget og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. Du kan læse mere om den og købe den her: b.dk/singler.

Chefredaktør Jens Grund siger:

- Berlingske kan nu byde på noget ekstra. Vi ser frem til at kunne byde på både gribende og inspirerende historier fortalt i forskellige genrer og udgivet som singler. “Min fars flugt” hører til besættelsestidens mest dramatiske og udmærker sig ved at fortælle både den lille og den store historie om redningen af jøderne i 1943. Berlingske Singler vil være kendetegnet ved, at de leverer både dybde og fascination med emner, der vil spænde fra det historiske til det højaktuelle. Alt sammen skrevet af nogle af landets bedste og mest indsigtsfulde journalistiske fortællere.

Udover “månedens single” vil single-sitet også byde på såkaldte “long reads”, som oftest vil være tematiske samlinger af artikler, der har været bragt i avisen. 12 longreads ligger klar i dag ved lanceringen, og det forventes at Berlingske i løbet af 2013 vil udgive 8-10 singler.

“Min fars flugt” af Bent Blüdnikow er udkommet i dag, er på 115 sider og koster 39 kr. Køb den fx hos iTunes eller Riidr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.