Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er årets TV-julekalendere

I 50-året for TV-julekalenderen sender TV 2 en genudsendelse, mens DR1 lancerer helt nyt. Og så er der satire for voksne.

TV 2 genudsender børnejulekalenderen Jul i Valhal og voksenjulekalenderen The Julekalender.
TV 2 genudsender børnejulekalenderen Jul i Valhal og voksenjulekalenderen The Julekalender.

Forældre og børn over hele landet kan godt begynde at glæde sig og indstille urene på julekalender-tid.

Om godt tre uger begynder DR og TV 2 det store  julekalender-ræs, og det betyder i mange familier, at aftenerne i familiens skød indrettes på, hvornår julekalenderen starter.

Faktisk kan tv-julekalenderen i år fejre 50 års fødselsdag, og når genren har holdt sig i live så længe, så skyldes det, at den har meget høje seertal. I mange familier er det en tradition, at hele familien på tværs af generationer sammen ser årets julekalender. Hver dag fra 1. december og frem til juleaften.

Den første julekalender så julens lys på DR i 1962 og hed Historier fra hele verden. Siden har DR givet os en perlerække jule-kalendere med 24 afsnit. Alt efter alder vil mange huske bl.a. Vinterbyøster, Jullerup Færgeby, Nissebanden, Bamses julerejse og Absalons hemmelighed.

Også TV2 har lavet julekalendere. Hvem husker ikke Pyrus, Krummernes jul og Jesus og Josefine.

Populært gammelt og helt nyt

I år genudsender TV 2 Jul i Valhal, som første gang blev sendt i 2005, hvor den blev set af over 1,2 millioner seere i gennemsnit. Den har Martin Brygman i hovedrollen og handler om to børns møde med den nordiske mytologi og om kampen mellem det gode og det onde. Udsendelsen sendes klokken 20.

DR1 sender i år en helt ny produktion, Julestjerner, som er lavet af Michael Wikke og Steen Rasmussen. Der er, lover DR, tale om et underfundigt univers med stjerner, nisser og masser af sange. Julestjerner handler om nogle børn, der ser på stjerner og en pige, der bor på et julestjerne-gartneri. Medvirkende er bl.a. Rasmus Bjerg, Steen Stig Lommer, Troels Lyby, Daimi Gentle, Caroline Henderson, Jimmy Jørgensen og Annika Aakjær. Sendes klokken 19.30.

Satire på begge kanaler til de voksne

Der er også julekalender for de voksne, og her er det hyggelige, uhyggelige og søde tilsat satire.

TV 2 genudsender The Julekalender med De Nattergale, hvor man kan gense Hansi, Günther og Fritz - den sidste kendt for bl.a. sætningen "That´s a good vending Hansi. Can you gentake that?" Sendes på hverdage 22.30. Lørdag og søndag kan sendetidspunktet variere.

DR2 sender Jul i kommunen, som er en helt ny satirisk serie, der handler om livet i en fiktiv kommune, Givsted. Lars Ranthe spiller en borgmester med store ambitioner, der gerne vil have Champions League og Tina Turner til kommunen - kan nogen mon genkende noget? Mathilde Norholt (kendt fra tv-serien Lykke) spiller oppositionspolitiker. Sendes klokken 23.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.