Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hele verden vil se Struensee

Allerede inden torsdagens verdenspremiere er den danske Struensee-film en succesfuld affære.

Nikolaj Arcel har instrueret den 48 millioner kroner dyre film, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Johann Struensee (th).
Nikolaj Arcel har instrueret den 48 millioner kroner dyre film, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Johann Struensee (th).

Selvom den danske storfilm »En kongelig affære« først har verdenspremiere torsdag ved Berlinalen i Berlin, er Zentropa-direktør Peter Aalbæk allerede en meget tilfreds mand.

- Man kunne som udgangspunkt være lidt nervøs for at komme snigende med en historisk dansk film på det internationale marked, hvor Storbritannien og Frankrig har en stolt og velfortjent førerplads. Men jeg skal love for, at filmen er kommet ud over stepperne. Den bliver vist over hele kloden, siger Peter Aalbæk og uddyber:

- Vi lukkede aftalen med Japan onsdag. Filmen er nu solgt til stort set alle de store territorier i verden. Det er fantastisk, og jeg er virkelig målløs over den succes, vi allerede har opnået, siger han.

Anmelder: Fremragende skuespil

Nikolaj Arcel har instrueret den 48 millioner kroner dyre film, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Johann Struensee. Berlingskes filmanmelder Kristian Lindberg har set filmen, der har dansk premiere 29. marts.

- Det er en rigtig god og flot film, hvor flere skuespillere leverer fremragende præstationer. Jeg synes, filmen formår at opdatere historien på en måde, der gør det spændende og seværdigt. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver årets store danske film, siger han.

Ingen bjørn i vente

Selvom Kristian Lindberg uddeler mange roser, har han svært ved at se »En kongelig affære« vinde Berlinalens mest prestigefulde pris, Guldbjørnen - blandt andet fordi den traditionelt ikke gives til historiske film.

Peter Aalbæk har heller ikke reserveret plads i kufferten til bjørnen.

- Vi er blandt tusindvis af film udvalgt til hovedkonkurrencen, og det er fantastisk. Jeg synes, vi allerede har sejret ad helvede til. Vi har fået filmen lavet - den er pissegod og har solgt godt. Så vi står allerede på vores egen sejrsskammel, men kommer der en bamse, så tager vi den gerne med, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.