Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

HBO-stjerne: Ulrich Thomsen er en sær lille and

Der var stor ros til den danske skuespiller Ulrich Thomsen og filminstruktøren Ole Christian Madsen, da HBO præsenterede den nye sæson af voldsserien "Banshee" i Los Angeles.

Ulrich Thomsen spiller superskurk i "Banshee". 
Ulrich Thomsen spiller superskurk i "Banshee". 

LOS ANGELES: Danske skuespillere har indtaget store roller i de tonegivende udenlandske TV-serier, heriblandt Mads Mikkelsen som kannibalistisk seriemorder i "Hannibal", Nikolaj Coster-Waldau i "Game of Thrones" og Ulrich Thomsen som bizar gangsterboss i HBOs actionserie "Banshee".

Den sidstnævnte usædvanligt voldelige serie udspiler sig i en lille amerikansk by, hvor forbryderen Lucas Hood (spillet af den new zealandske skuespiller Antony Starr) får tiltusket sig stillingen som sherif og snart befinder sig i konflikt med byens endnu mere skruppelløse forbrydere.

En af byens mest bizarre skurke spilles af den danske skuespiller Ulrich Thomsen, og da HBO i går præsenterede den nye sæson af "Banshee" for pressen i Los Angeles, talte seriens hovedrolleindehaver Antony Starr i rosende vendinger om den danske skuespiller, der brød igennem i Thomas Vinterbergs dogmefilm "Festen".

"Jeg har kun godt at sige om ham. Topprofessionnel og en supersød fyr. Hmmm, det lyder næsten lidt kedeligt, når vi skuespillere roser hinanden...," siger Antony Starr til Berlingske.

Så prøv at sige noget andet?

"Okay! Ulrich Thomsen er, hånden på hjertet, en mærkelig lille and ("a strange little duck"). Men det skal han også være for at spille den karakter i serien," fortæller Antony Starr, der også mener at vide, hvordan Ulrich Thomsen fik skaffet sig rollen.

"Alle på showet talte om det auditionbånd, Ulrich sendte til HBO. Det er vist optaget i hans kælder med en fakkel som eneste belysning. Ulrich fremsiger en lang messende monolog, der har sådan en hypnotiserende effekt, at de var nødt til at møde ham i virkeligheden," fortæller Antony Starr.

Historien  bekræftes senere af seriens executive producer Greg Yaitanes, der også har rosende ord til den danske instruktør Ole Christian Madsen, der står bag to af afsnittene i den nye sæson af "Banshee". I Danmark har Ole Christian Madsen stået bag en af de mest sete danske film i nyere tid "Flammen og Citronen" og det var netop en blodig scene i denne film, der fangede Yaitanes' opmærksomhed. 

"Han havde tilføjet en scene, hvor de tyske soldater poserer med de døde frihedskæmpere på en grotesk måde,og det var netop dette overskud til at tilføje sådanne detaljer, der fik mig til at tænke, at Ole var den rette til vores serie, der har samme sorte humor," siger Greg Yaitanes, der selv har instrueret nogle af de mest populære TV-serier i nye tid, såsom "Lost" og "House". 

Den anden sæson af "Banshee" har premiere på HBO Nordic den 11. Januar.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.