Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Han fik frihedsmedaljen af Obama - nu angriber Springsteen »svindleren« Trump i ny sang

Bruce Springsteen og Joe Grushecky har udgivet et nyt nummer, der er en protest sang mod den amerikanske præsident Donald Trump.

epa05643119 US President Barack Obama awards singer, songwriter, and bandleader Bruce Springsteen (L) the Presidential Medal of Freedom during a ceremony in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 22 November 2016. EPA/SHAWN THEW
epa05643119 US President Barack Obama awards singer, songwriter, and bandleader Bruce Springsteen (L) the Presidential Medal of Freedom during a ceremony in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 22 November 2016. EPA/SHAWN THEW

Bruce Springsteen og hans ven og sangskriver Joe Grushecky har netop udgivet en ny sang. Det er en protestsang mod den amerikanske præsident Donald Trump med titlen »That's what makes us great«.

Joe Grushecky siger til Post-Gazette, at han begyndte at skrive sangen, da Donald Trump tiltrådte i januar.

»Jeg havde sangen, og Bruce og jeg havde talt om den. Jeg sendte den til ham, og han kunne lide den. Jeg sagde, »Hvad tænker du om at synge den?« Han gav den Bruce-behandlingen,« siger Grushecky.

Springsteen synger blandt andet på nummeret:

»Lad være med at fortælle mig løgne. Og forklæde det som fakta. Jeg har været nede ad den vej før. Og jeg går ikke tilbage.«

Springsteen og Grushecky angriber dermed Trumps administration for brugen af »alternative fakta« - udtrykket, som Trumps rådgiver Kellyanne Conway døbte.

Det er ikke første gang, at Bruce Springsteen er kritisk over for den amerikanske præsident. Da Trump blev indsat, råbte folkemusikeren op og sendte sin sympati fra Perth i Australien til marcherende demonstranter i USA.

»Vi er med jer. Vi er den nye amerikanske opposition. E Street Band og jeg glæder os over at være her i Australien. Men vi er langt hjemmefra, og vores hjerter og sjæle er med de hundredtusindvis kvinder og mænd, som i går marcherede mod hadet,« sagde Springsteen.

Grushecky siger, at sangen er motiveret af episoden, hvor Trump opførte sig hånligt over for en handicappet journalist fra New York Times.

»Han tabte mig i det øjeblik, hvor han gjorde grin med folk med særlige behov. Hvordan kan sådan en person være præsident i USA? Uagtet alle de andre ting, som jeg finder rystende. Jeg har folk med særlige behov i min familie og i mit kvarter. Jeg har arbejdet med folk med særlige behov hele mit liv, og det fornærmede mig virkelig.«

Bruce Springsteen synger også i den nye protest-sang:

»Og lad være med at prale med, at du har aldrig læst en bog. Jeg vil aldrig vise tillid til en svindler og hans skurke.«

Sangen kan købes til download her for 0.99 dollar (knap 7 kroner, red.).

Bruce Springsteen havde et godt forhold til den tidligere præsident Barack Obama, og modtog sågar en frihedsmedajle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.