Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hævnen-stjerne taler ud om misbrug

Mikael Persbrandt har kæmpet med misbrugsproblemer, men familielivet har trukket ham i den rigtige retning.

Mikael Persbrandt.
Mikael Persbrandt.

København: Mikael Persbrandt er en af de skandinaviske skuespillere, der har haft størst succes på den internationale scene med roller i "Hobitten" og Susanne Biers Oscarvindende "Hævnen".

Men skuespilleren har også gentagne gange spændt ben for sig selv med skandaløs og narkopåvirket adfærd, der blandt andet har kostet ham 75 timers samfundstjeneste for at have købt 12 gram kokain.

Nu fortæller den 52-årige svensker om kampen mod rusmidler, og han kommer blandt andet ind på opfattelsen af stoffer som en genvej til kreativ udfoldelse.

- Alkoholen og rusen var til sidst ikke en kreativ tilstand for mig. Det var bare en fæstning, man murede sig selv inde i, fortæller han ifølge svenske Aftonbladet.

Tværtimod påpeger stjernen, der er blevet diagnosticeret med bipolar lidelse type 2, at det kræver ro at kunne udfolde sig kreativt.

- Hvis man skal sige noget klogt om det skabende og det kreative kontra det destruktive, så har de intet nævneværdigt at gøre med hinanden. Alle de store, jeg kender, og med det mener jeg store på verdensplan, som har haft problemer og har skabt noget, de har fået ro på. Enten i hjertet eller skabelsen, fortæller han.

Det, Persbrandt glæder sig mest over ved at have taget et opgør med sit misbrug, er dog, at han endelig har fået familielivet tilbage på skinner.

- Jeg har altid villet dele mit liv med en familie, og det gør jeg jo nu. Og det har jeg altid ønsket, men der har været sådan et forbandet kaos i mit liv, afslutter Persbrandt.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.