Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hæderkronet Muhammed-tegner er død

Tegneren Franz Füchsel var en af de 12 tegnere, der i 2005 gav deres bud på en tegning af profeten Muhammed.

Forfatter Ebbe Kløvedal Reich (tv) og tegner Franz Füchsel (th)
Forfatter Ebbe Kløvedal Reich (tv) og tegner Franz Füchsel (th)

Tegneren Franz Füchsel er død efter kort tids sygdom.

Det oplyser hans datter, Hanne Füchsel, til Fyens Stiftstidende.

Han blev 89 år.

Franz Füchsel var en af de 12 tegnere, der i 2005 gav deres bud på en tegning af profeten Muhammed, som førte til Muhammed-krisen med boykot af og angreb mod Danmark flere steder i verden.

Tegningerne medførte også dødstrusler mod tegnerne og journalister fra Jyllands-Posten, der trykte tegningerne som en kommentar til kunstneres selvcensur.

Füchsel skabte yderligere røre i sagen, da han satte sin tegning på auktion, hvilket indbragte 15.000 kroner, som tegneren efterfølgende donerede til det dengang jordskælvsramte Pakistan.

I sin lange karriere har han blandt andet været et fast indslag i Ekstra Bladet, Hjemmet og FDM's Motor.

Franz Füchsel har desuden skrevet revytekster, børnebøger og har sammen med Hans Qvist lavet flere tv-show.

I 1987 modtog han "Den gyldne tegnestift" og i 1994 "Cross-prisen". I 2002 fik han "Kaj Svarres Legat", og i 2003 kunne man opleve hans tegninger udstillet på Diamanten i København.

Franz Füchsel efterlader sin hustru og tre børn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.