Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hårdtarbejdende levemand fylder 50

50 i dag. Berlingskes mad- og vinredaktør arbejder hårdt på at nyde livet.

Søren Frank, 50 i dag.
Søren Frank, 50 i dag.

Mange misunder Søren Franks stilling som mad- og vinredaktør på Berlingske. At tænke sig at få løn for at spise på landets bedste restauranter og rejse Jorden rundt og drikke verdens dyreste vine. Han nyder det da også i fulde drag, men som hans sidemand gennem snart syv år, kan jeg skrive under på, at han ikke kommer sovende til det. Hans uger er minutiøst tilrettelagt for at få tid til de mange faste bidrag til avisen og til de faste årlige begivenheder: Michelin, The World’s 50 Best Restaurants, kokkemesterskabet Bocuse d’Or og Årets Gericke, som han var formand for i en årrække.

Søren Frank har med en bullterriers stædighed bidt sig fast og er blevet specialist inden for sit stofområde. Det har givet pote for ham selv – og for Berlingske, der i Søren Frank har fået en af sine skarpeste profiler. En profil, som for år tilbage nærmest lukkede byens dengang største turistfælde, Skt. Gertruds Kloster, og som nærmest kom i bad standing i byens rockermiljø, da han sablede en skaldet Tivoli-restauratørs spisested ned. Men også en profil, der slår en skævert i ny og næ. Som da han ikke var helt ajour med loven om udskænkning og blev fortørnet over, at hans 17-årige søn ikke kunne få serveret alkohol. Det fik sindene i kog, og ikke kun på Berlingske.

At kalde ham »selvforelsket« er måske at stramme den. Omvendt ville »selvudslettende« være direkte forkert. Når man ser de nyeste klude fra yndlingsmærket Hugo by Hugo Boss på den tidligere Euroman-redaktørs fitnesstrænede krop, vil man ikke umiddelbart forbinde Søren Frank med det københavnske punkmiljø omkring 1980. Men det er ikke desto mindre det, han er rundet af. Som ung var han fast klientel på Krasnapolsky og Saltlageret sammen med vennen Martin Hall og med samtidige som Steen Jørgensen fra Sort Sol og Lars von Trier, som han demonstrativt stadig kalder Lars Trier.

I sin karrieres begyndelse var han magasinet MM’s sortklædte musikanmelder, der havde taget afgang fra Journalisthøjskolen med en kontroversiel hovedopgave om porno. Men man kan som bekendt tage drengen ud af Holte, men ikke Holte ud af drengen, så den unge Frank fik snart smag for dyr rødvin og opdagede, at han var velsignet med særligt fintfølende smagsløg. Undertegnede husker, hvordan han en hel arbejdsdag sniffede halvirriteret til luften og brokkede sig over en lugt, han beskrev som »let fordærvet citrusfrugt«. Det stoppede først, da en kollega i den anden ende af lokalet kom i tanker om en muggen mandarin i sin skrivebordsskuffe. Det er den ekspertise, der for alvor foldes ud i hans efterhånden mange vinbøger. ---- I sin fritid er Søren Frank passioneret tennisspiller med en ikke ueffen forhånd, og en erfaren dykker, der ikke misser en chance for at svømme med tigerhajer eller havskildpadder. Færdigheder, han har givet videre til sine to teenagesønner, som han har hveranden uge, og hvis navne er – som det meste i Søren Franks liv – ganske velovervejede: Konrad og Erwin er opkaldt efter prominente danske kokke. Måske er »gennemført« i virkeligheden det ord, der beskriver dagens fødselar bedst. Selv hans sirligt plejede skægstubbe er salt- og peberfarvede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.