Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Haarder vil sikre danske unge adgang til »Skam«

Det er et enormt tilbageskridt, at danske unge er afskåret adgang til tv-serien "Skam," mener Bertel Haarder.

Det vakte ramaskrig i store dele af landet, da danske seere 13. januar blev afskåret fra at kunne følge med i historien om Eva, Noora, Isak og de andre gymnasieelever på Hartvig Nissens Gymnasium i Oslo.

Med henvisning til internationale musikrettigheder måtte den norske tv-kanal NRK lukke ned for adgangen til den populære ungdomsserie "Skam" på nrk.no.

Her har mange danske unge ellers fulgt serien, og det skal de kunne igen, mener Venstre-veteranen Bertel Haarder (V).

I et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til sin efterfølger som kulturminister, Mette Bock (LA), vil Haarder vide, om hun vil arbejde for, at der "igen bliver uhindret adgang til den norske tv-serie "Skam"" for danske seere.

I begrundelsen for spørgsmålet skriver Bertel Haarder:

- Intet betyder mere for den gensidige nordiske sprogforståelse end uhindret adgang til nabolandskanalerne. Pippi Langstrømpe har i så henseende haft større betydning end samtlige sessioner i Nordisk Råd.

- Det var et enormt tilbageskridt, da rene pengeinteresser stoppede for danske teenageres fulde adgang til den norske tv-serie "Skam" på NRK's hjemmeside.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.