Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Gyserserie kører i ring

Uhyggen er forsvundet ud af den gyserfilmserie, der er blevet udvandet af lidt for mange amerikanske forsøg på at genskabe japansk uhygge.

Det uhyggelige i filmen handler om et gammelt grynet VHS-bånd. Hvis man sætter sig til at se det, ringer en ondsindet kvinde og meddeler, at man vil dø inden der er gået syv dage. Med mindre man da får en anden til at se båndet inden da og dermed sender forbandelsen videre. Meget andet sker der ikke i ”Rings”, der ustandseligt genstartes med varianter af det forløb. Uhyggen forsvinder, fordi det hele begynder forfra med korte mellemrum og ofte tilsat alt fra en enkelt flue til en sværm af fluer, der mere gør det dystre komisk frem for uhyggeligt. Indtil der kan risikere at komme en edderkoppelignende kvinde kravlende. Skuespillerne er en lille smule under sædvanlig standard, som det vel næsten hører sig til i gyserfilm. Lige på nær Vincent D’Onofrio i en birolle. Oprindeligt stammer historien om den uhyggelige edderkoppekravlende kvinde fra Japan, hvor der blev lavet tre ”Ringu”-film i henholdsvis 1998, 1999 og år 2000. Gore Verbinski lavede en rimelig amerikansk opfølger i 2002, mens en fortsættelse i 2005 var rædderlig. Der skulle altså gå 12 år, før film nummer tre i serien dukkede op. Jeg ved ikke, om der står horder af fans og venter på en femte film om en grynet VHS-film, der kan dræbe, men hvis der gør, så er det tvivlsomt, om de får lyst til at anbefale ”Rings” videre. Vi er desværre tydeligvis nået ud i den tynde ende af en gyserfilmserie, som burde være stoppet længe før den aktuelle film. Der er ganske enkelt ikke variationer nok i temaet til, at det er uhyggeligt i længden.

Hvad: Rings. Hvem: Instruktør: F. Javier Gutiérrez. Medvirkende: Laura Wiggins, Alex Roe, Johnny Galecki, Vincent D’Onofrio. Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.