Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Guns N' Roses indtager Parken på en bølge af begejstring

Efter et år på turne rammer Guns N' Roses turne København tirsdag - og med femstjernede anmeldelser i ryggen.

Axl Rose og guitaristen  Slash har for alvor fundet rytmen sammen. lyder det fra britiske anmeldere,. Bandet har været på turne siden sidste sommer og fortsætter året ud. Europadelen startede 20 maj i Bilbao (billedet) og bringer blandt andet Guns N' Roses til Parken i København tirsdag aften. 
Axl Rose og guitaristen  Slash har for alvor fundet rytmen sammen. lyder det fra britiske anmeldere,. Bandet har været på turne siden sidste sommer og fortsætter året ud. Europadelen startede 20 maj i Bilbao (billedet) og bringer blandt andet Guns N' Roses til Parken i København tirsdag aften. 

Når Guns N' Roses tirsdag aften tænder for strømmen i en udsolgt Parken i København, tændes der samtidig for en masse erindringer blandt de tusinder af fans, der har købt billet for at møde deres ungdoms dundrende hitmagere endnu en gang. Spørgsmålet er bare - kan rockheltene leve op til fordums storhed eller er de mest ude efter pengene?

At dømme efter anmeldelserne af Guns N' Roses seneste koncerter, så kan man roligt glæde sig - det er primært positive røster, der lyder om bandets opgræden på stadion-koncert turneen i år  - over 30 år efter bandet havde sin debut i Los Angeles.

Siden splittede de op og forsanger Axl Rose fortsatte på egen hånd med blandet succes, men i den nuværende udgave af Guns N' Roses er tre af bandets hovedkræfter igen med - udover forsangeren er det guitaristen Slash og bassisten Duff McKagan. Turneen kører under overskriften »Not in this liftetime-tour«. Det var det svar, Axl Rose plejede at give, når han blev spurgt, om bandet kunne tænkes at genopstå.

Turneen har nu varet over et år, men der er ingen metaltræthed at spore skriver de britiske anmeldere efter Guns N' Roses to koncerter på det olympiske stadion i London for en uge siden. Fuldt hus med fem stjerner er der fra The Telegraphs anmelder under overskriften »Big, brash and brillant« (stort, lige på og blændende, red). Uden pyroteknik og special effects, men med hårdt arbejde

»På en perfekt sommeraften, diskede Guns N’ Roses op med tre timers kødfuld rock, der ind i mellem var både voldsomt, ude på overdrevet og stærkt bevægende. Tak til skæbnen for at de fandt sammen igen,« lydet det fra anmelderen.

Også The Guardians anmelder kaster alle fem stjerner efter det tilbagekomne tungrockband. »Man kan ikke blæse taget af et stadion, der ikke har noget, men de gjorde hvad de kunne for det,« lyder det fra anmelderen under overskriften »Come back show tager os tilbage Paradise City« med henvisning til et af hittene fra bandet, som på den nuværende turne ofte slutter hele aftenen.

Setlisterne byder på en solid opvisning i Guns N' Roses store hits - fra »Welcome to the Jungle« og »Sweet Child o' MIne« - alle fra debutalbummet »Appetite for Destruction«, der blev det bedst sælgende debutalbum nogensinde, nyere numre og klassiske coverversioner, for eksempel den gyngende udgave af Dylans »Knocking of Heavens Door«.

Bandet har tilføjet et nyt covernummer på turneen - Soundgardens »Black Hole Sun«, som en hyldest til Chris Cornell, som døde i maj 52 år gammel.  Axl Rose er selv blevet 55 og  får på denne turne credit for både at have fået styr på på den teknisk vidtspændende stemme - og selvdisciplinen, så han i London var på scenen næsten før, de sidste var kommet gennem sikkerhedskontrollerne, skriver Evening Standard - der i øvrigt holder sig på tre stjerner i sin anmeldelse.

I den seneste uge har Guns N' Roses både spillet i Tyskland, hvor man i Hannover både fik besøg af AC/DC guitaristen Angus Young og belv afbrudt af et voldsomt tordenvejr, samt i Belgien - hvor i hvert fald publikum ikke var mindre begejstrede at dømme efter facebook-kommentarer.

I Hannover blev koncerten i øvrigt forsinket på grund af security-køer, og i København opfordrer arrangørerne fra Live Nation også publikum til at komme i god tid, så de ikke bliv er fanget i security-køen.  Koncerten starter allerede kl. 19.00 med to opvarmningsbands, Backyard Babies og Biffy Clyro. Selv om Guns N' Roses har været udsolgt i et godt stykke tid er der i øvrigt frigivet billetter nu til sidste øjebliks billetkøbere.

 

 

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.